Μήπως έχετε… αλλεργία στο κινητό σας;

Το κινητό σας θα μπορούσε να σας προκαλεί αλλεργία, αποφάνθηκαν επιστήμονες που τέσταραν πολλά μοντέλα της αγοράς και βρήκαν ίχνη νικελίου και κοβαλτίου πάνω τους.
Μήπως έχετε… αλλεργία στο κινητό σας;
Έχουν κατηγορηθεί ότι "τηγανίζουν" τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, ότι προκαλούν αυχενικά προβλήματα, ότι κακοποιούν την γλώσσα με όλες αυτές τις συντομογραφίες στα SMS… Τώρα, οι επιστήμονες λένε ότι τα κινητά μας ενδέχεται να μας προκαλούν ακόμα και αλλεργίες.

Αν έχετε ποτέ παρατηρήσει φαγούρα, κοκκινίλες ή πρήξιμο στα μάγουλα, το σαγόνι ή τα χέρια σας, υπάρχει πιθανότητα να έχετε αλλεργία στο μέταλλο του κινητού σας, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το νικέλιο, το χρώμιο και το κοβάλτιο που περιέχονται σε δημοφιλή κινητά (BlackBerry, Samsung και LG, μεταξύ άλλων) μπορούν να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς.

Οι δανοί και αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν τουλάχιστον 37 περιστατικά από το 2000, στα οποία δερματίτιδα εξ επαφής είχε προκληθεί από τα κινητά τηλέφωνα. Για όσους έχουν αλλεργία στα συγκεκριμένα μέταλλα, τα συμπτώματα ποικίλλουν από ξηροδερμία και φαγούρα στο πρόσωπο ή τα αυτιά, μέχρι κοκκινίλες, φουσκάλες και πληγές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα μισά BlackBerry, το 75% των Samsung και το 70% των Motorola τηλεφώνων που ελέγχθηκαν περιείχαν νικέλιο ή κοβάλτιο στο πληκτρολόγιο ή το ακουστικό. Στον αντίποδα, κανένα iPhone, Nokia και Android δεν βρέθηκε να περιέχει μέταλλο

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τις περιεκτικότητες μετάλλου κάθε μοντέλου κινητού ξεχωριστά, όπως δημοσιεύτηκε στην Telegraph. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v