Δράση για τα 273 απαχθέντα κορίτσια της Νιγηρίας

Σε παγκόσμιο trend έχει εξελιχθεί το κίνημα για τον εντοπισμό των 273 κοριτσιών της Νιγηρίας που απήχθησαν για να πουληθούν σαν «νύφες».
Δράση για τα 273 απαχθέντα κορίτσια της Νιγηρίας
«Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας». Με αυτό το μήνυμα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ απευθύνθηκε προς τους απαγωγείς 273 κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται. Δεν είναι όμως η μόνη που αντέδρασε στην απαγωγή τους από την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που έχει ως στόχο να τις πουλήσει σαν «νύφες».

Το hashtag #BringBackOurGirls έχει γίνει παγκόσμιο trend στο Twitter, που ξεκίνησε από τις οικογένειες των κοριτσιών, οι οποίες κάνουν έκκληση για τον εντοπισμό τους. Στην προσπάθειά τους συμμετείχε και ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του από το συμβάν.



Παράλληλα, οι άνδρες των social media προκάλεσαν την «αναγέννηση» της καμπάνιας με σύνθημα «Real Men don’t buy Girls», που είχε ξεκινήσει προ ολίγων χρόνων με πρωτοβουλία του ζεύγους Ashton Kutcher – Demi Moore. Με κάρτες που αναγράφουν το σύνθημα της καμπάνιας φωτογραφήθηκαν διασημότητες όπως ο Σον Πεν, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο Τζέραρντ Μπάτλερ και ο Τζάστιν Τίμπερλέικ, ενώ κυκλοφόρησαν και video όπως το παρακάτω για να ενισχύσουν το εγχείρημα εναντίον της εκμετάλλευσης των γυναικών.



Στο παγκόσμιο κίνημα για τον εντοπισμό των κοριτσιών συμμετέχουν και το Πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ της Αιγύπτου, η ανώτατη θεολογική Αρχή του σουνιτικού Ισλάμ, η Μαλάλα Γιουσουφάι, η πακιστανή μαθήτρια που επέζησε δολοφονικής απόπειρας των Ταλιμπάν, και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση του κόσμου.



Ο έντονα επικρινόμενος για το γεγονός πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, εξέφρασε σε ομιλία του την πεποίθηση πως «η απαγωγή αυτών των κοριτσιών θα είναι η αρχή του τέλους για την τρομοκρατία στη Νιγηρία». Παρ’ όλα αυτά, αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους πως ο εντοπισμός των απαχθεισών μπορεί να είναι υπόθεση πολλών ετών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v