To σοκαριστικό γράμμα ενός σύγχρονου σκλάβου

Διαβάστε την σοκαριστική επιστολή ενός σύγχρονου σκλάβου, την οποία έβαλε κρυφά σε τσάντα που αγόρασε μια γυναίκα που ψώνιζε σε πολυτελές κατάστημα της Νέας Υόρκης.
To σοκαριστικό γράμμα ενός σύγχρονου σκλάβου
Η επίσκεψη της 28χρονης Αυστραλής Stephanie Wilson σε πολυτελές κατάστημα της Νέας Υόρκης συνοδευόταν από μια μεγάλη έκπληξη. Τελειώνοντας τα ψώνια της, συνειδητοποίησε ότι μέσα στη τσάντα βρισκόταν ένα σημείωμα με μπλε μελάνι.

«ΒΟΗΘΕΙΑ! ΒΟΗΘΕΙΑ! ΒΟΗΘΕΙΑ! Στην Κίνα μας κακομεταχειρίζονται και δουλεύουμε σαν σκλάβοι 13 ώρες κάθε μέρα κατασκευάζοντας αυτές τις τσάντες σωρηδόν στο εργοστάσιο της φυλακής», έγραφε μεταξύ άλλων το σημείωμα το οποίο κατέληγε με την φράση: «Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την ενόχληση».

Όπως αναφέρει η Huffigton Post, το κείμενο ανήκε στον Tohnain Emmanuel Njong και συνοδευόταν από μια μικρή φωτογραφία και μια διεύθυνση email. Η 28χρονη παρέδωσε το χαρτί στο ερευνητικό ίδρυμα Laogai, το οποίο έχει στόχο την καταπολέμηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κινέζικες φυλακές.

Μετά από σχετική έρευνα, φάνηκε ότι ο Tohnain Emmanuel Njong ήταν φυλακισμένος για τουλάχιστον τρία χρόνια στης φυλακές Qingdao, και όπως ο ίδιος ανέφερε στους ανθρώπους του ιδρύματος όσο ήταν φυλακισμένος είχε γράψει συνολικά πέντε γράμματα, άλλα στα γαλλικά κι άλλα στα αγγλικά.

Όσον αφορά το κατάστημα, έλαβε σοβαρά υπόψη του το περιστατικό και ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες εργασίας των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v