Τα δάκρυα του Μπούκουρα και η άρση ασυλίας

Δείτε το video με το ξέσπασμα του πρώην χρυσαυγίτη Στάθη Μπούκουρα στη Βουλή, όπου αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας 4 πρώην και νύν βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Τα δάκρυα του Μπούκουρα και η άρση ασυλίας
Επεισοδιακή ήταν η ψηφοφορία της Τετάρτης στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου το βουλευτικό σώμα κλήθηκε να αποφασίσει για την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών Μίχου, Γερμενή, Αλεξόπουλου και Μπούκουρα.

Η απάντηση της βουλής στο αίτημα των εισαγγελικών αρχών να αρθεί η ασυλία των παραπάνω βουλευτών υπήρξε καταφατική, αλλά το κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων ήταν ιδιαίτερα βαρύ και έντονο, αφού ο (πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος) Στάθης Μπούκουρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του ξέσπασε σε λυγμούς και ανέφερε πως στέκεται όρθιος με ψυχοφάρμακα.

«Έτυχε και έγινα βουλευτής της ΧΑ, δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Πατριώτης είμαι. Ήμουν ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Μικρό παιδάκι ήμουνα και κρέμαγα σημαίες, γιατί πιστεύαμε στην Αλλαγή», σημείωσε στην ομιλία του. Να σημειωθεί πως το ξέσπασμα Μπούκουρα ακολούθησε ανέβασμα αρκετού υλικού, στο οποίο ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εικονίζεται να οργανώνει τα μέλη τη Χρυσής Αυγής με κραυγές και παραγγέλματα στρατιωτικού τύπου. 

Ο Χρ. Αλεξόπουλος, επίσης ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, πήρε τις αποστάσεις του από την Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας πως παρακολουθούσε τις εγκληματικές ενέργειες χωρίς να μπορεί να τις σταματήσει.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές είναι προφυλακισμένοι και κατέφτασαν στην Ολομέλεια ειδικά για την ψηφοφορία, υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, αφού πρόκειται για την πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας που παρίστανται στη Βουλή προφυλακισμένοι εκπρόσωποί της.

Δείτε την ομιλία του Στάθη Μπούκουρα στο παρακάτω video:




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v