ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ελευθερία του Τύπου: Ουραγός της Ευρώπης η Ελλάδα

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του διεθνούς οργανισμού «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα».

Ελευθερία του Τύπου: Ουραγός της Ευρώπης η Ελλάδα

Δεκατέσσερις θέσεις κάτω από την περσινή της κατάταξη βρίσκεται η χώρα μας στη λίστα της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» - Reporters sans frontieres, στην ετήσια έρευνα για την ελευθερία του Τύπου.

Η Ελλάδα το 2013 έπεσε στην 99η θέση παγκοσμίως και μόλις μία θέση από το τέλος σε επίπεδο ευρωπαϊκών χωρών (μόλις μία θέση πάνω από την Βουλγαρία). Η «πτώση» αυτή, σύμφωνα με την έρευνα της οργάνωσης, οφείλεται στο λουκέτο της ΕΡΤ, αλλά και στην ασφάλεια των δημοσιογράφων αφενός λόγω των επιθέσεων στην κάλυψη διαδηλώσεων όσο και της ανοιχτής στοχοποίησης από την Χρυσή Αυγή.

«Σε έναν αγώνα για περικοπές δαπανών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μία απόφαση άνευ προηγουμένου για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό την πίεση της Τρόικα, έκλεισε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που είχε τέσσερα κανάλια και πέντε ραδιοσταθμούς», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση, ως πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου για τους δημοσιογράφους χαρακτηρίζεται η Συρία, η οποία βρίσκεται στην 177η θέση από τις 180 της κατάταξης όπως και πέρυσι, πάνω από μόλις τρία κράτη, όπου η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη: το Τουρκμενιστάν (178η θέση), τη Βόρεια Κορέα (179η) και την Ερυθραία (180ή).

Συνολικά, η έκθεση των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» αναφέρει ότι υπήρξε σημαντικός περιορισμός της Ελευθερίας του Τύπου σε αρκετές χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα, αλλά αντίστοιχα υπήρξαν και βελτιώσεις, σε χώρες όπως το Εκουαδόρ, η Βολιβία και η Νότια Αφρική.

Περισσότερα για την έκθεση εδώ.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v