Ανοίγει το πρώτο ελληνικό σούπερ μάρκετ από αγρότες!

Περισσότεροι από εκατό παραγωγοί θα διαθέτουν τα προϊόντα τους στο πρώτο «αγροτικό» σούπερ μάρκετ, το οποίο θα υποστηρίζει και online παραγγελίες.
Ανοίγει το πρώτο ελληνικό σούπερ μάρκετ από αγρότες!
Η ιδέα έρχεται από το εξωτερικό, είναι απλή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Αγρότες, διαθέτουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές, χωρίς μεσάζοντες και μάλιστα με δυνατότητα online παραγγελίας και διανομής στο σπίτι.

Τα credits για το εγχείρημα στο ελληνικό έδαφος ανήκουν στον επιχειρηματία Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος έφερε στην χώρα έναν θεσμό δοκιμασμένο στο εξωτερικό, τις αγορές παραγωγών (farmer markets).

Τα εγκαίνια του Farmers Republic, όπως ονομάζεται η στεγασμένη αυτή αγορά στον Άγιο Στέφανο, έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι έναρξη λειτουργίας της επιχειρηματικής αυτής ιδέας συμπίπτει χρονικά με τη θεσμοθέτηση των λαϊκών αγορών για παραγωγούς, καθώς τις ημέρες αυτές συζητείται στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουτσολιούτσος στα «ΝΕΑ», το Farmers Republic θα λειτουργεί με τον εξής τρόπο: Αρχικά θα επιλέγονται οι αγρότες, οι οποίοι πρέπει να είναι κατ' επάγγελμα παραγωγοί και τα προϊόντα τους να είναι κατά προτίμηση βιολογικά (τουλάχιστον στην πρώτη φάση της λειτουργίας της αγοράς), γι' αυτό και πρέπει να συνοδεύονται από σχετικές πιστοποιήσεις, οι οποίες και ελέγχονται. Από την πλευρά της η επιχείρηση θα βάζει τον χώρο και τη διαχείρισή του. Έναντι ενός ενοικίου, τα Σάββατα οι παραγωγοί θα διαθέτουν τα νωπά προϊόντα τους σε πάγκους, αφού τις ημέρες αυτές ο χώρος θα λειτουργεί και ως λαϊκή αγορά. Σε αυτήν οι καταναλωτές θα βρίσκουν νωπά προϊόντα προερχόμενα αποκλειστικά από γειτονικές περιοχές.

Τις υπόλοιπες ημέρες τις εβδομάδας, το κατάστημα θα λειτουργεί σαν σούπερ μάρκετ φιλοξενώντας στα ράφια του τυποποιημένα προϊόντα αγροτών απ' όλη την Ελλάδα (από ελαιόλαδα και τυροκομικά προϊόντα, μέχρι αλλαντικά, κρέας, ζυμαρικά και ξηρούς καρπούς) έναντι μιας μικρής προμήθειας.

Τέλος, στον χώρο θα λειτουργεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) μέσω του οποίου ο καταναλωτής θα μπορεί να παραγγέλνει ηλεκτρονικά τα προϊόντα της επιλογής του.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v