Κρατική πρωτοβουλία για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Πρωτοβουλία για να λυθεί το πρόβλημα των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και ζουν χωρίς ρεύμα ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά από ευρεία σύσκεψη.
Κρατική πρωτοβουλία για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα παίρνει η κυβέρνηση, ενώ συζητά τρόπους για γενικότερες λύσεις στο ζήτημα του ενεργειακού κόστους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκειμένου να προταθούν λύσεις για τη μείωση του κόστους ενέργειας.

Σε σχέση με το ζήτημα των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες που πραγματικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ώστε να επανέρχεται το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η σύσκεψη έγινε στην σκιά των νέων για τον θάνατο της δεκατριάχρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη από αναθυμιάσεις μαγκαλιού. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκαν και άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή μιας οικογένειας από το Κοδρελιό Θεσσαλονίκης που κινδύνευσε από πυρκαγιά στο σπίτι τους, εξαιτίας των κεριών που εδώ και δύο με τρία χρόνια… αντικαθιστούσαν το κομμένο ρεύμα. Την Τετάρτη, μάλιστα, κυκλοφόρησε και η είδηση της πρωτοβουλίας του δήμου Ζακύνθου να αποπληρώσει τα χρέη όσων δημοτών ζούσαν με κομμένο ρεύμα.

Η κυβερνητική συνάντηση ορίστηκε εν όψει και της επίσκεψης του αρμόδιου επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ την Παρασκευή. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, συζητήθηκε και το ζήτημα μείωσης του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και η πορεία των ερευνών για πετρέλαιο στην περιοχή των Ιωαννίνων και του Πατραϊκού Κόλπου.

Πηγή: In.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v