Bloomberg: Οι νέοι Έλληνες γίνονται σερβιτόροι για 500€

Η Ελλάδα της κρίσης περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα από το Bloomberg, μέσα από την εικόνα των νέων που δουλεύουν σαν σερβιτόροι για 500€.
Bloomberg: Οι νέοι Έλληνες γίνονται σερβιτόροι για 500€
Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα χειροπιαστά στοιχεία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι οι τουρίστες που καταφθάνουν με αεροπλάνα και κρουαζιερόπλοια στην Αθήνα, αναφέρει το δημοσίευμα στην σελίδα του Bloomberg, όμως η ιστορία μιας 28χρονης σερβιτόρας δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα.

Η Ολυμπία Αγγελή, η οποία είδε τον μισθό της να μειώνεται στο μισό μέσα σε τρία χρόνια, νοιώθει πιο ανασφαλής από ποτέ και διστάζει να παρατήσει την δουλειά της για να συνεχίσει τις τουριστικές σπουδές της. Όπως λέει η ίδια στο Bloomberg: «Πολλοί επέστρεψαν στο πατρικό τους εξαιτίας της κρίσης για να τους συντηρήσουν οι γονείς τους. Αλλά εγώ είμαι μοναχοπαίδι και ποτέ δεν έφυγα από το σπίτι. Συντηρώ τους γονείς μου, τους βοηθώ να πληρώσουν το ενοίκιο, τους φροντίζω».

Οι μαρμάρινοι δρόμοι και πλατείες της Αθήνας, στις οποίες πλέον κατοικούν μόνιμα ζητιάνοι, δείχνουν το τίμημα που χρειάστηκε να πληρώσουν οι πολίτες για τα λάθη των πολιτικών τους αρχηγών, αναφέρει στη συνέχεια το δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα έχει την αγία τριάδα των κρίσεων» λέει ο Ανδρέας Κούτρας, σύμβουλος στην επενδυτική εταιρεία SteppenWolf Capital LLC με έδρα την Ελβετία. «Έχει κρίση δημοσίου χρέους, τραπεζική κρίση, πολιτικο-πολιτισμική κρίση», προσθέτει.

Η Ολυμπία πάντως ελπίζει ότι θα καταφέρει να τελειώσει τις σπουδές της και κάποια στιγμή θα ανοίξει την δική της επιχείρηση: «Δεν είναι απόλυτο σκοτάδι. Ίσως έρχεται το ξημέρωμα. Αλλά είναι ακόμη μακριά. Αργεί πολύ».

Πηγή: Bloomberg
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v