Μετρό: 4 νέοι σταθμοί στις 26 Ιουλίου

Από τις 26 Ιουλίου, το επιβατικό κοινό θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις νέους σταθμούς του Μετρό, καθώς και νέους συρμούς. Δείτε ποιοι θα είναι.
Μετρό: 4 νέοι σταθμοί στις 26 Ιουλίου
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου αναμένεται να εγκαινιαστούν οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό προς το Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», οι οποίοι θα εξυπηρετούν περίπου 80 χιλιάδες επιβάτες ημερησίως, μειώνοντας την κυκλοφοριακή επιβάρυνση κατά 50 χιλιάδες μετακινήσεις με Ι.Χ. Επίσης εκτιμάται, ότι μέσα σε δεκατέσσερα λεπτά ένας κάτοικος του Ελληνικού θα μπορεί να βρεθεί στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, μαζί με την λειτουργία των νέων σταθμών θα κυκλοφορήσουν και 17 νέοι συρμοί με έξι βαγόνια έκαστος, παραγωγής Νότιας Κορέας από την Hyundai Rotem – Hanwa. Κόστισαν 155 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η προμήθειά τους έγινε για τις επεκτάσεις του Μετρό προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Περιστέρι, αλλά και για την επέκταση προς Πειραιά η οποία θα ολοκληρωθεί το 2017.

«Πιάνουν» μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ. την ώρα, έχουν χωρητικότητα 1032 επιβάτες, διαθέτουν συστήματα ελέγχου κίνησης και διατήρησης σταθερής ταχύτητας για περισσότερη οικονομία, εξελιγμένο σύστημα φρένων και σύστημα ανίχνευσης καπνού.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v