Η Ιστορία του 20ου αιώνα σε σκίτσα

Πώς απεικονίζεις σε ένα σχέδιο το Απαρτχάιντ; Τη Χιροσίμα; Την Τιενανμέν; Δείτε την εκπληκτική δουλειά ενός φοιτητή γραφιστικής από την Γαλλία.
Η Ιστορία του 20ου αιώνα σε σκίτσα
Αν κάποιος σας ζητούσε να απεικονίσετε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τι θα ζωγραφίζατε; Και αν το κάναμε πιο δύσκολο, ζητώντας σας να… ζωγραφίσετε το Απαρτχάιντ, την Κουβανική Επανάσταση, ή το θρυλικό γκολ του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986, έτσι ώστε να μπορεί κανείς με μια ματιά να καταλάβει σε τι αναφέρεστε, τι θα κάνατε;

Ο René Mambembe είναι ένας φοιτητής γραφιστικού σχεδίου από τη Nantes της Γαλλίας, ο οποίος αποφάσισε να αναλάβει ένα πολύ ενδιαφέρον project, το iconostory. Μέσα από έξυπνα, μινιμαλιστικά γραφιστικά σχέδια, χωρίς καθόλου λόγια, ο René διηγείται την ιστορία της ανθρωπότητας, σε ένα ολοένα αυξανόμενο κοινό, που επιστρέφει στο site του κάθε εβδομάδα, για να δει τις νέες δουλειές που προσθέτει.

Κάντε κλικ στο Photo Gallery, επάνω, και προσπαθήστε να αντισταθείτε στον πειρασμό να διαβάσετε τη λεζάντα, για να δείτε πόσα από τα ιστορικά γεγονότα που απεικονίζονται θα μαντεύατε μόνοι σας. Θα εκπλαγείτε, από το γεγονός ότι είναι περισσότερα απ’ όσα θα περίμενε κανείς αρχικά.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v