Πρώτη στην ανεργία των νέων η Δυτική Μακεδονία

Το υψηλότερο ποσοστό της Ευρώπης στην ανεργία των νέων κατέχουν η Δυτική Μακεδονία και ο ισπανικός νότος, ενώ στην Αυστρία τα ποσοστά είναι μονοψήφια.
Πρώτη στην ανεργία των νέων η Δυτική Μακεδονία
Τραγική πρωτιά για την Δυτική Μακεδονία εμφανίζουν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η περιφέρεια κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους, ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα ύψη βρίσκεται και η ανεργία των νέων σε περιφέρειες της Ισπανίας.

Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται το τεράστιο χάσμα που χωρίζει την Ευρώπη: Περιοχές σε βόρειες κυρίως χώρες καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά ανεργίας, ενώ αντίθετα περιφέρειες στην Ελλάδα και στην Ισπανία μονοπωλούν τις λίστες με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ανά κατηγορία.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις 270 περιφέρειες της Ε.Ε., τα ποσοστά ανεργίας εμφάνισαν πολύ μεγάλες διαφορές το 2012, με τα χαμηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στις περιοχές του Salzburg και του Tirol (2,5%) στην Αυστρία και στις Tubingen, Oberbayern και Trier (2,7%) στη Γερμανία.

Στον αντίποδα, οι περιφέρειες Ceuta (38,5%), Andalucia (34,6%), Extremadura και Κανάριοι Νήσοι (33%) της Ισπανίας και η Δυτική Μακεδονία (29,9%) στην Ελλάδα εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Κάντε κλικ εδώ, και διαβάστε τη συνέχεια στο Euro2day.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v