Greenpeace: Εσύ κρυώνεις στο σπίτι σου;

Με σύνθημα «κρυώνω κι εγώ στο σπίτι μου», η Greenpeace βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης έξω από το υπουργείο Οικονομικών, και καλεί τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στον υπουργό, ζητώντας ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.
Greenpeace: Εσύ κρυώνεις στο σπίτι σου;
«Ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων είναι η πιο αποδοτική, φιλική στο περιβάλλον και κοινωνικά δίκαιη επένδυση. Η πραγματική λύση για να μην ξανακρυώσουμε ποτέ». Με αυτό το σκεπτικό, η Greenpeace ετοίμασε την πρωτότυπη καμπάνια της με τίτλο «Εσύ κρυώνεις σπίτι σου;», και καλεί τους πολίτες να συνυπογράψουν το κάλεσμα προς τον υπουργό Οικονομικών, να επενδύσει σε ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

Από το πρωί της Τρίτης, μέλη της οργάνωσης βρίσκονται στο Σύνταγμα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, και μαζί με κουβέρτες και πανό δηλώνουν «Κι εγώ κρυώνω στο σπίτι μου». Το κίνημα δηλώνει πως επέλεξε το υπουργείο Οικονομικών, όχι μόνο επειδή η διοίκησή του επιμένει στο αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”, αλλά και επειδή, σύμφωνα με την Greenpeace, αποτελεί και το ίδιο ένα «σπίτι που μπάζει από παντού».

Μία ολοκληρωμένη πολιτική για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μπορεί να εξοικονομήσει από τις ενεργειακές δαπάνες νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων 9 δισεκατομμύρια € ως το 2020, να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 650.000 τόνους ετησίως και να δημιουργήσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας σε όλο το εύρος του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και την εγχώρια πράσινη βιομηχανία, αναφέρει στο κάλεσμά της η Greenpeace.

«Δεν θα βρισκόμασταν σήμερα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αν δεν ήταν επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε σήμερα κιόλας στην εξοικονόμηση ενέργειας», ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

«Την ώρα που 6 στους 10 πολίτες υποφέρουν από το κρύο ενώ η τιμή του πετρελαίου και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ολοένα αυξάνονται, η Greenpeace καλεί τον κόσμο να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να επενδύσει σε ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων», αναφέρει η οργάνωση και μας καλεί όλους να στείλουμε mail στον υπουργό Οικονομικών με αυτό το αίτημα, από εδώ. Μέχρι στιγμής, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα περίπου 5.000 πολίτες, ενώ έχουν δημιουργηθεί και στο Twitter τα hashtags #kriono_spiti_mou και #stournaras.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v