ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Παραιτείται ο Πάπας!

Την απόφασή του να απαρνηθεί τα καθήκοντά του ως Ποντίφικα της Καθολικής Εκκλησίας έλαβε ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος ανακοίνωσε πως παραιτείται, και θα αποχωρήσει από το Βατικανό στις 28 Φεβρουαρίου, για λόγους υγείας.

Παραιτείται ο Πάπας!

Ετοιμαστείτε για Κονκλάβια, μαύρους και λευκούς καπνούς και απευθείας συνδέσεις με το κέντρο της Ρώμης σε λιγότερο από έναν μήνα: Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ έκανε την έκπληξη της εβδομάδας, ανακοινώνοντας την Δευτέρα την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του Ποντίφικα, για λόγους υγείας.

Ο 85χρονος Πάπας με ανακοίνωσή του διαβίβασε πως θα αποχωρήσει από την θέση του στις 28 Φεβρουαρίου, για να ξεκινήσει αμέσως μετά η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Ποντίφικα μετά από έξι αιώνες, καθώς ο τελευταίος Πάπας που παραιτήθηκε ήταν ο Γρηγόριος ΙΒ’ το 1415, για λόγους… Σχίσματος.

«Έπειτα από επισταμένη εξέταση της συνείδησής μου ενώπιον Θεού, έχω καταλήξει στην βεβαιότητα πως οι δυνάμεις μου, εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας μου, δεν μου επιτρέπουν πλέον επαρκή εξάσκηση των καθηκόντων μου», είπε σε μια συνάντηση Καρδιναλίων ο Πάπας, το πρωί της Δευτέρας.

Ο Βενέδικτος ΙΣτ’ ήταν το «φαβορί» κατά την παπική εκλογή του 2005, και όντως αναδείχθηκε σε ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας στα 78 του χρόνια – κάτι που τον καθιστά τον γηραιότερο Πάπα που έχει εκλεγεί ποτέ. Στο Κονκλάβιο του προσεχούς Μαρτίου, ωστόσο, δεν υπάρχει σαφές «φαβορί» για την διαδοχή.

Πηγή: Oxfordmail.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v