Μια καθαρίστρια… πολλών εκατομμυρίων

Όλο και πιο κοντά φαίνεται πως βρίσκονται οι επιστήμονες στην εξήγηση του φαινομένου του «ζαρώματος» των δακτύλων μετά το ζεστό μπάνιο. Ερευνητική ομάδα του New Castle φαίνεται να καταλήγει πως η αντίδραση αυτή προέρχεται από τους προγόνους μας, τους οποίους βοηθούσε να βρίσκουν τροφή σε υγρά περιβάλλοντα.
Μια καθαρίστρια… πολλών εκατομμυρίων
Πώς φαντάζεστε αλήθεια την καθημερινότητα ενός εκατομμυριούχου; Σίγουρα όχι σαν αυτή της Yu Youzhen, η οποία θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα στα παιδιά και τους συμπολίτες της, παρά το γεγονός ότι είναι πάμπλουτη συνεχίζει εδώ και δέκα χρόνια να εργάζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας της Κίνας.

Η καθημερινότητά της ξεκινά στις τρεις το πρωί και για έξι ώρες καθαρίζει ένα κομμάτι δρόμου τριών χιλιομέτρων στην πόλη Wuhan. Ο μισθός της ανέρχεται στα 1,420 γιουάν, ποσό μάλλον ασήμαντο μπροστά στα εκατομμύρια που λαμβάνει από την εκμετάλλευση των εκατοντάδων ακινήτων που έχει στην κατοχή της.
 
Ποια είναι όμως η ιστορία της Yu Youzhen και πώς απέκτησε όλα αυτά τα χρήματα; Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η ίδια εργαζόταν ως αγρότισσα μαζί με το σύζυγό της σε ένα μικρό χωριό, εξασφαλίζοντας τα προς το ζην. Μετά από κάποια χρόνια κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα τριώροφο σπίτι. Εκείνη την εποχή πολλοί άνθρωποι μετακόμιζαν στο Wuhan για να δουλέψουν και έψαχναν καινούρια κατοικία. Έτσι εκείνη άρχισε να νοικιάζει κάποια από τα δωμάτια του σπιτιού της έναντι 50 γιουάν το μήνα.
 
Αν και αυτή η κίνηση βελτίωσε αρκετά τα οικονομικά της οικογένεια, η Yu Youzhen, αποφάσισε με τα εξτρά κέρδη να κατασκευάσει περισσότερα σπίτια, με αποτέλεσμα μερικά χρόνια αργότερα να έχει τρεις πενταώροφες πολυκατοικίες, τις οποίες έχει σήμερα εκμισθώσει.
 
Όπως λέει η ίδια, «Θέλω να δώσω το παράδειγμα στο γιο και την κόρη μου. Να τους κάνω να καταλάβουν ότι δεν μπορεί κάποιος να κάθεται σπίτι και να τρώει την περιουσία του. Μάλιστα τους έχω απειλήσει ότι αν δεν βρουν δουλειά, θα τα χαρίσω όλα στο κράτος». Πάντως, τα παιδιά φαίνεται να ακολουθούν το παράδειγμα της μητέρας τους, αφού η κόρη της Yu Youzhen εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου και ο γιος της ως οδηγός λεωφορείου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v