Προγραμματιστής προσέλαβε Κινέζους για να κάνουν τη δουλειά του

Ένας προγραμματιστής στις ΗΠΑ συνέλαβε ένα… ιδιοφυές σχέδιο για να χαζεύει στη δουλειά: Ανέθετε ό,τι είχε να κάνει σε Κινέζους συναδέλφους του, τους οποίους πλήρωνε 50.000 δολάρια από τις εκατοντάδες χιλιάδες των κερδών του.
Προγραμματιστής προσέλαβε Κινέζους για να κάνουν τη δουλειά του
Εσείς πώς καταφέρνετε να κάνετε την δουλειά σας, και να ποστάρετε ταυτόχρονα αστεία βιντεάκια στο Facebook; Ο Bob, πάντως, προγραμματιστής στις ΗΠΑ, συνέλαβε έναν ευφάνταστο τρόπο: προσέλαβε προγραμματιστή στην Κίνα για να κάνει τη δουλειά του “remotely”, ενώ εκείνος έγραφε post στο Facebook και χάζευε διασκεδαστικά βίντεο με γατάκια στο YouTube.

H υπόθεση έγινε γνωστή από την εταιρεία Verizon Business, η οποία ανέλαβε τον έλεγχο της ασφάλειας στην αμερικανική επιχείρηση όπου δούλευε ο Bob, και δημοσίευσε το σχετικό case study που μπορείτε να δείτε εδώ. Το γεγονός αποκαλύφθηκε όταν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν ο προγραμματιστής, διαπίστωσαν ενεργή σύνδεση στο τοπικό δίκτυο (μέσω VPN) με εταιρεία από το Shenyang στην Κίνα, με τα στοιχεία εισόδου του Bob.

O προγραμματιστής φέρεται να ακολουθούσε την ίδια πρακτική σε πολλές επιχειρήσεις, κέρδιζε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο και πλήρωνε μόλις 50.000 δολάρια για να γίνεται η δουλειά του στην Κίνα. «Ο πιο παραγωγικός developer» της αμερικανικής εταιρείας εμφανιζόταν να εργάζεται ολόκληρο το οκτάωρο και επιβεβαίωνε την πρόοδο των εργασιών του στην διοίκηση κάθε απόγευμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το τυπικό πρόγραμμα εργασίας του Bob ήταν το ακόλουθο:

9:00 π.μ. – Άφιξη και πλοήγηση στο Reddit για κανα-δυο ώρες. Βίντεο με γάτες.
11:30 π.μ. – Μεσημεριανό
1:00 μ.μ. – αγορές στο eBay
2:00 μ.μ. – Facebook – LinkedIn
4:30 μ.μ. – Ε-mail με την πρόοδο της ημέρας στη διοίκηση
5:00 p.m. – Επιστροφή στο σπίτι

Το γεγονός έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Άλλοι επικροτούν την «θαυμάσια ιδέα» του, άλλοι την θεωρούν κατάπτυστη.

Πηγή: In.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v