VPRC: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο η Χρυσή Αυγή

Σε νέα δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελλάδα Αύριο», ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτο κόμμα με ποσοστό εκλογικής επιρροής 30,5%, τρεισίμισι μονάδες μπροστά από την Νέα Δημοκρατία. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, καταβαραθρωμένο το ΠΑΣΟΚ. 
VPRC: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο η Χρυσή Αυγή
Τέσσερις μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι τάσεις της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, όπως διαμορφώθηκαν στα αποτελέσματα του Ιουνίου, ενισχύονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην πρώτη θέση, με διαφορά 3,5 μονάδων από την δεύτερη Νέα Δημοκρατία, ενώ ανεβαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, και σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένουν αυτά του ΠΑΣΟΚ. 
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελλάδα Αύριο», τα ποσοστά εκλογικής επιρροής (και όχι παράστασης νίκης) έχουν ως εξής:

-ΣΥΡΙΖΑ 30,5%
-Νέα Δημοκρατία 27%
-Χρυσή Αυγή 14%
-Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%
-ΚΚΕ 6,5%
-ΠΑΣΟΚ 5,5%
-ΔΗΜΑΡ 5,5%
-Δημιουργία Ξανά 1%
-Οικολόγοι Πράσινοι 1%
-ΛΑΟΣ 0,5%

Και στην παράσταση νίκης, ωστόσο, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,6%, ενώ στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση περνούν ο Φώτης Κουβέλης και ο Αλέξης Τσίπρας με 33% έκαστος, και ακολουθεί ο σημερινός πρωθυπουργός με 27%. 

Ποια είναι η γνώμη σας για τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης; Απαντήστε σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v