Έδωσες φακελάκι: Πες το ανώνυμα!

Δώσατε φακελάκι; Αρνηθήκατε να χρηματίσετε ή έχετε κάποια άλλη ιστορία να διηγηθείτε, που περιέχει πολύ… λάδι; Η ιστοσελίδα του νέου κινήματος «Έδωσα φακελάκι» είναι στον αέρα και περιμένει τις δικές σας ανώνυμες, θετικές ή αρνητικές, καταγγελίες. 
Έδωσες φακελάκι: Πες το ανώνυμα!
«Δώσατε φακελάκι; Δεν δώσατε; Αισθάνεστε εκβιασμένος και ανίσχυρος; Αδικημένος; Καταγγείλτε το τώρα ανώνυμα». Με το παραπάνω μήνυμα καλωσορίζει τους αγανακτισμένους επισκέπτες της το νέο κίνημα στην σελίδα του «EdosaFakelaki.org». 
Το κίνημα καλεί όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με χρηματισμούς και λάδωμα να πούνε δημόσια το πού, το πόσα και το πότε. Ζητούμενο, να ενισχυθεί η διαφάνεια και να δοθεί ώθηση στην ευθύνη. 

Μέχρι τώρα, η σελίδα μετρά 213 καταγγελίες και ιστορίες διαφθοράς, οι οποίες αντιστοιχούν σε 176.481€ σε φακελάκια. Οι καταγγελίες και οι ιστορίες των ανώνυμων χρηστών διαχωρίζονται στις εξής κατηγορίες: «Έδωσα φακελάκι», «Δεν έδωσα φακελάκι», «Πήρα Φακελάκι» -αυτή, όχι και τόσο ανέλπιστα, έχει μείνει κενή- και «Κατήγγειλα φακελάκι»

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι του κινήματος δημιουργούν στατιστικά στοιχεία και διαγράμματα, που αναλύουν σε ποιες περιοχές της Ελλάδας λαμβάνουν χώρα οι περισσότεροι χρηματισμοί, καθώς και ποιες υπηρεσίες είναι πιο «επιρρεπείς» στο φακελάκι. Μέχρι στιγμής, προηγούνται συντριπτικά τα νοσοκομεία (55,4%) και έπονται τα διπλώματα οδήγησης που απαιτούν λάδωμα (28,2%). 

«Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, η μητέρα μου χειρουργείται λόγω γυναικολογικού καρκίνου και της αφαιρούνται τα αναπαραγωγικά όργανα. Ο γιατρός, μετά από σύντομη συνέντευξη στον πατέρα μου (που μένεις, τι δουλειά κάνεις, τι δουλειά κάνουν τα παιδιά σου κ.α.) του λέει ότι πρέπει να δώσει κάτι. Ο πατέρας μου προτείνει 1000 €, τα οποία ούτως ή άλλως δεν είχε και θα τα δανειζόταν. Και ο γιατρός - μανάβης αποφαίνεται : Εντάξει ρε φίλε, βάλε κάτι ακόμη. Αποτέλεσμα: 1500 € αυτός - 200 € ο αναισθησιολόγος, μέσα στον προθάλαμο των χειρουργείων», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας χρήστης από την Αθήνα. 

«Ο πατέρας μου εισήχθη με σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό στην Στεφανιαία Μονάδα και έπειτα στην καρδιολογική κλινική του Γ.Π.Ν. Αλεξανδρούπολης. Μετά από μια επιτυχή επέμβαση, ανέρρωσε και τώρα είμαστε στην διάρκεια τις αποθεραπείας Καθ όλη την διάρκεια τις παραμονής του στο Νοσοκομείο, έλαβε εξαιρετική φροντίδα, από εξαιρετικούς γιατρούς και νοσοκόμες, οι οποίοι έκαναν ένα εξαιρετικό έργο, με υπομονή και σχολαστικότητα, παρ’ ότι ο πατέρας μου είναι ένας πολύ δύσκολος άνθρωπος. Για φακελάκι ούτε λόγος, ούτε υπονοούμενο, παρ όλο που πατέρας μου επέμενε να δώσει. Ο επαγγελματισμός και το φιλότιμο τον γιατρών και νοσοκόμων μ έχει εντυπωσιάσει, θα το θυμάμαι για πάντα», αναφέρει από την «αντίπερα όχθη» ένας χρήστης από την Βόρεια Ελλάδα. 

Δείτε περισσότερα και γράψτε την δική σας ιστορία εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v