ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Πωλούν το αίμα τους στην Πάτρα για να τα βγάλουν πέρα

Δεκάδες άνθρωποι προσέρχονται στα νοσοκομεία της Πάτρας για να δώσουν το αίμα τους. Ενώ, όμως εμφανίζονται ως εθελοντές, παζαρεύουν με τους ενδιαφερόμενους το ίδιο τους το αίμα, για να βγάλουν τα προς το ζην, όπως αποκαλύπτουν Μέσα της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Πωλούν το αίμα τους στην Πάτρα για να τα βγάλουν πέρα

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι δεκάδες Πατρινοί προσέρχονται στα νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας ως εθελοντές αιμοδότες, αλλά στην πραγματικότητα πωλούν το αίμα τους, παζαρεύοντας την τιμή του για να τα βγάλουν πέρα με τα οικονομικά τους προβλήματα.

Όπως αποκάλυψε το Achaia Channel, στην Πάτρα εκτυλίσσονται τραγικές σκηνές με πρωταγωνιστές ανθρώπους που εμφανίζονται για να δώσουν "εθελοντικά" αίμα, αλλά όπως γίνεται γνωστό, διαπραγματεύονται με τους συγγενείς ασθενών που έχουν ανάγκη το αίμα για να εξασφαλίσουν χρήματα. Υπάρχει μάλιστα περιστατικό, όπου έχει πωληθεί η μονάδα 300 ευρώ!

Όπως αναφέρει το thebest.gr, η κατάσταση έχει περιέλθει σε γνώση των γιατρών και των συλλόγων αιμοδοτών που έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά με βάση τα οποία όταν κάποιος χρειάστηκε πολύ αίμα, για να καλυφθούν οι μονάδες αίματος που έλειπαν, αναζητήθηκαν και εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο αιμοδότες που παρουσιάζονταν στο νοσοκομείο ως εθελοντές, αλλά πληρώνονταν κανονικά από τους συγγενείς που ήταν σε πανικό και αναγκάζονταν να κάνουν παζάρια με τους πωλητές αίματος.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα περιστατικά;

Πηγή: Thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v