ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Η διαφορά του φτωχότερου Έλληνα από τον πλουσιότερο είναι… 535.000€

Τεράστιες εισοδηματικές διαφορές μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων Ελλήνων κατέδειξε η επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Οι πλουσιότεροι συμπολίτες μας δηλώνουν 26 φορές μεγαλύτερο εισόδημα από τον μέσο όρο.

Η διαφορά του φτωχότερου Έλληνα από τον πλουσιότερο είναι… 535.000€

Οι οικονομικές αντιθέσεις της ελληνικής κοινωνίας κατέστησαν περισσότερο από προφανείς, μετά την ανακοίνωση των «συμπερασμάτων» από την επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών επεξεργάστηκε τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος του 2011 και μερικά από τα πιο «ενδιαφέροντα» στοιχεία είναι τα εξής:

-Η διαφορά ανάμεσα στο ετήσιο εισόδημα των πλουσίων από αυτό των φτωχότερων Ελλήνων ανέρχεται σε 535.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως οι πλουσιότεροι Έλληνες δηλώνουν 26 φορές υψηλότερο εισόδημα από τους μέσους οικογενειάρχες, οι οποίοι δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 20.202,35€. 

-Οι πλουσιότεροι Έλληνες διαμένουν σε 15 δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι φτωχότεροι διασκορπίζονται στην ευρύτερη περιφέρεια.

 -Ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται, λοιπόν, να έχει συγκεντρωθεί στις περιοχές της Εκάλης, του Ψυχικού, του Κολωνακίου, του αθηναϊκού κέντρου, του Ρουφ, της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, της Δροσιάς, της Ροδόπολης, του Διόνυσου, της Άνω Γλυφάδας, της Βούλας, της Βουλιαγμένης, της Πυλαίας και του Πανοράματος της Θεσσαλονίκης. 

-Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των πιο αδύναμων στρωμάτων εντοπίζονται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ γενικά ο μέσος όρος οικογενειακού εισοδήματος στις «αδύναμες περιοχές» κυμάνθηκε από 8.600 ως 12.000€. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v