ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

To ελληνικό "μυαλό" του Curiosity αποκλειστικά στο In2life

O μηχανικός Η/Υ της NASA Αλέξανδρος Πατρικαλάκης, μιλά αποκλειστικά στην κάμερα του In2life για την προσεδάφιση στον Άρη, τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της ιστορικής αυτής επιχείρησης, τους κινδύνους και τους στόχους της αποστολής του Curiosity.

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα στατιστικά ήταν εξ’ αρχής εναντίον της ανθρωπότητας. Από τις προηγούμενες 39 αποστολές που είχαν ως στόχο την εξερεύνηση της επιφάνειας του Άρη, οι 15 ήταν πετυχημένες και οι 24 αποτυχημένες.

Όμως το project Curiosity της ΝASA, εδώ και ένα μήνα συγκαταλέγεται στις πετυχημένες. Το ρομπότ της NASA έχοντας διανύσει ήδη 112 μέτρα στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, συνεχίζει να αναλύει το έδαφος σε αναζήτηση μικροοργανισμών που να υποδηλώνουν ότι υπήρχε (ή υπάρχει) ζωή στον Άρη.

Το In2life συνάντησε τον Μηχανικό Η/Υ της NASA και μέλος του Mars Science Laboratory κ. Αλέξανδρο Πατρικαλάκη, στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και τον «βομβάρδισε» με ερωτήσεις για το εντυπωσιακό αυτό βήμα της ανθρωπότητας στην εξερεύνηση του Διαστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v