ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

To ελληνικό "μυαλό" του Curiosity αποκλειστικά στο In2life

O μηχανικός Η/Υ της NASA Αλέξανδρος Πατρικαλάκης, μιλά αποκλειστικά στην κάμερα του In2life για την προσεδάφιση στον Άρη, τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της ιστορικής αυτής επιχείρησης, τους κινδύνους και τους στόχους της αποστολής του Curiosity.

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα στατιστικά ήταν εξ’ αρχής εναντίον της ανθρωπότητας. Από τις προηγούμενες 39 αποστολές που είχαν ως στόχο την εξερεύνηση της επιφάνειας του Άρη, οι 15 ήταν πετυχημένες και οι 24 αποτυχημένες.

Όμως το project Curiosity της ΝASA, εδώ και ένα μήνα συγκαταλέγεται στις πετυχημένες. Το ρομπότ της NASA έχοντας διανύσει ήδη 112 μέτρα στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, συνεχίζει να αναλύει το έδαφος σε αναζήτηση μικροοργανισμών που να υποδηλώνουν ότι υπήρχε (ή υπάρχει) ζωή στον Άρη.

Το In2life συνάντησε τον Μηχανικό Η/Υ της NASA και μέλος του Mars Science Laboratory κ. Αλέξανδρο Πατρικαλάκη, στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και τον «βομβάρδισε» με ερωτήσεις για το εντυπωσιακό αυτό βήμα της ανθρωπότητας στην εξερεύνηση του Διαστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2