Παιδικοί σταθμοί Αττικής: 53.000 παιδιά μένουν φέτος εκτός

Εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μένουν φέτος 53.000 παιδιά στην Αττική, λόγω περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναξιοποίητοι πόροι από το ΕΣΠΑ, λέει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Παιδικοί σταθμοί Αττικής: 53.000 παιδιά μένουν φέτος εκτός
Περισσότερα από πενήντα τρεις χιλιάδες νήπια και βρέφη θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών των Δήμων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Νίκου Σαράντη. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πόροι του ΕΣΠΑ που παραμένουν αναξιοποίητοι.

«Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των Δήμων θα στερήσουν φέτος τη φιλοξενία από 53.000 νήπια και βρέφη» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σαράντης, και συνεχίζει: «Ακόμη περισσότερο εξοργιστικό είναι το ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση, με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται.

»Σε λίγες μέρες, στις συσκέψεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, πρέπει να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για να διεκδικήσουμε επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και τη φιλοξενία όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση.

»Αποφάσεις για όλα τα καυτά προβλήματα που απειλούν τους Δήμους με απαξίωση και με κλείσιμο, που απειλούν τους συμπολίτες μας με την εγκατάλειψη και την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους» καταλήγει η ανακοίνωση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v