Δικαστήριο διαγράφει χρέη ύψους 322.000€

Χρέη ύψους 322 χιλιάδων ευρώ διέγραψε το Ειρηνοδικείο Ρόδου με βάση το νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ύστερα από προσφυγή 45χρονης δημοσίου υπαλλήλου. Η απόφαση δίνει ελπίδες σε χιλιάδες ακόμα δανειολήπτες.
Δικαστήριο διαγράφει χρέη ύψους 322.000€
Και όμως, υπάρχει ελπίδα για τους χιλιάδες υπερχρεωμένους δανειολήπτες της χώρας. Το Ειρηνοδικείο της Ρόδου έκανε την… αρχή διαγράφοντας χρέος 322 χιλιάδων ευρώ, ύστερα από προσφυγή 45χρονης δημοσίου υπαλλήλου.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου είναι η πρώτη που προβλέπει τόσο μεγάλη μείωση χρέους, καθώς από τις 442.596 ευρώ της συνολικής οφειλής η υπόχρεος καλείται να καταβάλει μόλις 121.200 ευρώ, έχοντας χρονικό περιθώριο έως τον Ιούλιο του 2014.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο, η 45χρονη είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού, το οποίο σπουδάζει σε άλλη περιοχή της χώρας, γεγονός που, όπως αναφέρει στην αίτησή της, σημαίνει ότι υπάρχουν επιπλέον έξοδα για την εκεί διαβίωση του παιδιού και αδυναμία εξόφλησης των δανείων της. Η 45χρονη έχει υποχρεώσεις σε εννέα τράπεζες της περιοχής, από πιστωτικές κάρτες και από την έκδοση δανείου για την αγορά κατοικίας.

Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά απόφαση… σταθμό στο συγκεκριμένο θέμα. Πριν μερικές ημέρες, ένας 58χρονος ιδιώτης από την Πάτρα δεν πίστευε στα αυτιά του όταν άκουσε τη δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία αφορούσε τη διαγραφή του χρέους του, ύψους 121 χιλιάδων ευρώ. Ο δανειολήπτης κλήθηκε να καταλάβει μόλις 12 χιλιάδες ευρώ και μάλιστα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Οι παραπάνω αποφάσεις εκδόθηκαν βάσει του νέου νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v