Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας σε ειδικά σεμινάρια αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης

Αυτό το καλοκαίρι, εκτός από ευκαιρία για ξεκούραση, αποτελεί και ευκαιρία για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Πληροφορηθείτε για τα ειδικά σεμινάρια αυτογνωσίας και εξέλιξης που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από την ειδικό Μαρία Μαραγκοπούλου.
Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας σε ειδικά σεμινάρια αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης
Ο γονιός απέναντι στο παιδί του, και στη μέση ο εκπαιδευτικός. Ένας σύντροφος απέναντι στον άλλον. Ο καθένας μας απέναντι στον εαυτό του. Όλοι χρειαζόμαστε να «δουλέψουμε» τις σημαντικές σχέσεις της ζωής μας και συχνά η βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολύτιμη. 
Προς τον δρόμο της προσωπικής ανάπτυξης, της αυτογνωσίας και της εξέλιξης των σχέσεών μας, διοργανώνονται σεμινάρια και συναντήσεις στην Σκάλα Ωρωπού, στην Αθήνα, ακόμα και στο διαδίκτυο, από την ειδική ψυχοθεραπεύτρια - οικογενειακή θεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργό Μαρία Μαραγκοπούλου.

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις συναντήσεις: 

*Υλοποίηση του σεμιναρίου προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας με εξαιρετικά χαμηλό κόστος συμμετοχής (15 ευρώ/σεμινάριο) στην Σκάλα Ωρωπού με θέμα "Συνεργασία γονιού-εκπαιδευτικού-μαθητή: Δυσκολίες και καλές πρακτικές συνεργασίας'' 
Τρίτη 12/6/2012 17.30 - 19.30μμ
 
Στην καθημερινή σχολική πρακτική συχνά αναδύεται μια δυσκολία στην συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές στην τάξη και τους γονείς τους. Ο δάσκαλος νιώθει να παλεύει μόνος, τα παιδιά δεν τον ακούν όσο θα ήθελε, ενώ οι γονείς τους απέχουν πολλές φορές - καθώς προσέρχονται στο σχολείο σπάνια και έχοντας παράπονα. Οι γονείς νιώθουν κουρασμένοι και ματαιωμένοι και «παρκάρουν» τα παιδιά τους στο σχολείο. Και στα τρία μέρη υπάρχει η αίσθηση της έλλειψης ικανοποίησης και η αδικία.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι
-η ενίσχυση της συνεργασίας, η αύξηση της συμμετοχής – αλληλο-αντίδρασης
-η κατανόηση των δυναμικών που ενυπάρχουν, η κινητοποίηση και η αύξηση της ικανοποίησης μέσα από τους ρόλους. Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους, καθηγητές, νηπιαγωγούς, γονείς και σε όσους επιθυμούν να ψηλαφίσουν αυτήν την σχέση. 

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής καλέστε στο 22950-30003 ή στο 22950-30971.

"Σχέσεις Ζευγαριών: Συντροφικότητα Vs Αυτονομίας'', 
Σάββατο 16/6/2012 11.00 - 13.00μμ: 

Να νιώθω μοναξιά, αλλά να είμαι ελεύθερος; Ή να έχω σχέσεις, αλλά να μην μπορώ να κάνω ότι θέλω; Συμφέρει να χάσω την συντροφικότητα ή την αυτονομία μου; Η απάντηση είναι τίποτα από τα δύο. Πώς όμως κανείς μπορεί να καταλάβει την συνθετότητα των συντροφικών ερωτικών σχέσεων, τις ανάγκες  και των δύο, ώστε να ζήσει με δέσμευση και ελευθερία; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα είναι οι θεματικές αυτού του σεμιναρίου. 

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής καλέστε στο 22950-30003 ή στο 22950-30971.

*Υλοποίηση  2 συναντήσεων της ομάδας έκφρασης και δημιουργίας με εξαιρετικά χαμηλό κόστος συμμετοχής (15 ευρώ/συνάντηση) στην Σκάλα Ωρωπού:
Τρίτη 19/6/2012, 17.00-18.30
Τρίτη 3/7/2012, 17.00-18.30
Θα αξιοποιηθεί η ζωγραφική, η γραφή, ο λόγος, το κολάζ, το ομαδικό παιχνίδι, σε διαδραστικές ασκήσεις, που θα έχουν στόχο την προσωπική ανάπτυξη και την αυτογνωσία.

Θα δοθεί η ευκαιρία για «δουλειά» τόσο ατομικά, όσο και σε μικρές ομάδες και στην ολομέλεια. Με την αξιοποίηση δομημένων ασκήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να αναρωτηθούν, να παίξουν, να κουβεντιάσουν, να δημιουργήσουν, να γελάσουν, να γνωριστούν με τους άλλους. 

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής καλέστε στο 22950-30003 ή στο 22950-30971.

*Για online συνεδρίες πατήστε εδώ

*Σχεδιάζονται επίσης, 2 επιπλέον σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ στις 28/6/2012 και στις 5/7/2012 με θέματα: 
 "Σχέσεις ζευγαριών: Συντροφικότητα και αυτονομία'' και ''Κάνοντας την αδυναμία δύναμη: Η αξιοποίηση των αρνητικών μου στοιχείων''.  
Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο: 210-5125600, www.akademeia.gr

Μαρία Μαραγκοπούλου,
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Κοινωνική Λειτουργός
MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής  - Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.maragopoulou.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v