ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι (σχεδόν) εδώ

Δεν αργεί πολύ η στιγμή που θα δούμε το μποτιλιάρισμα των λεωφόρων να μεταφέρεται… στον αέρα, υπόσχονται οι κατασκευαστές ιπτάμενων αυτοκινήτων και παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα μοντέλα που θα μας απογειώσουν. Κυριολεκτικά.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι (σχεδόν) εδώ

Πολύ σύντομα, ίσως η έκφραση «πετάχτηκα κάπου με το αυτοκίνητο» να γίνει πραγματικότητα. Οι κατασκευαστές ιπτάμενων αυτοκινήτων δουλεύουν εντατικά για να τελειοποιήσουν τα μοντέλα που εκτός από την γη θα μπορούν να κυκλοφορούν και στον αέρα, με πιο πρόσφατη άφιξη το PAL-V ONE, την παρθενική πτήση του οποίου μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.
Στο έδαφος, το μικρό όχημα κινείται όπως ένα κανονικό τρίκυκλο (φυσικά στην πιο εξελιγμένη του μορφή), αλλά όταν βρεθεί σε ανοιχτό χώρο, μπορεί να ξεδιπλώσει την ουρά και τους περιστρεφόμενους έλικές του και, ιδού, ένα αυτοσχέδιο… ελικόπτερο.Για την ακρίβεια, πρόκειται για «γυροκόπτερο», καθώς η ώθηση δίνεται από την προπέλα αντί του έλικα. Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να πετάξει μέχρι τα 4.000 πόδια, υψόμετρο όχι τόσο μεγάλο ώστε να χρειάζεται να συμμορφώνεται με τα προγράμματα της εναέριας κυκλοφορίας. 

Ακόμη, βέβαια, δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο, αλλά όλα δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος τομέας ερευνών και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Το ίδιο άλλωστε αποδεικνύει άλλο ένα μοντέλο ιπτάμενου αυτοκινήτου που τελειοποιείται. Πρόκειται για το Transition της Terrafugia, που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτων της Νέας Υόρκης. Όπως θα δείτε στο παρακάτω video, το συγκεκριμένο όχημα διαφέρει από το PAL-V, καθώς χρησιμοποιεί φτερά για την απογείωσή του και συμβατική βενζίνη για να κινηθεί.


Πηγή: Time Techland

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2