Επιχείρηση-σκούπα σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης επιχείρηση-σκούπα από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν να καθαρίζουν το κέντρο της πόλης από παράνομους λαθρομετανάστες και από εστίες πορνείας, παρεμπορίου και αγοραπωλησίας ναρκωτικών.
Επιχείρηση-σκούπα σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας
«Πρέπει να προβούμε σε όλες τις ενέργειες που θα διασφαλίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα είναι χώρα, όπου μπαίνει όποιος θέλει και εγκληματεί σε συνεργασία με άλλους εγκληματίες». Με αυτές τις δηλώσεις, στις 20 Μαρτίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε εξαγγείλει επικείμενη επιχείρηση-σκούπα για την εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας από τα εγκληματικά στοιχεία. 
Και όντως, από το βράδυ της Τετάρτης, οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν κυνηγητό εναντίον του παρεμπορίου, της πορνείας, των εμπόρων ναρκωτικών και των παράνομων κέντρων μεταναστών. Η επιχείρηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το πρωί της Πέμπτης. 

«Είναι μια πρώτη κίνηση, προκειμένου η Πολιτεία να δείξει την βούλησή της να κλείσει οριστικά τις πληγές της Αθήνας», λέει σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» ανώτατο στέλεχος του υπουργείου. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και με την σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά, προχώρησε σε σύσκεψη με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο μέγαρο της ΓΑΔΑ την Τετάρτη, και έδωσε το σύνθημα για την «εκκαθάριση των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το κέντρο». 

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται οι παράνομοι μετανάστες, το παρεμπόριο και οι παράνομοι μικροπωλητές που απομακρύνονται από τις συνήθεις «πιάτσες» τους, τα σπίτια πέριξ της Ομόνοιας και του Μεταξουργείου όπου δρουν οι συμμορίες εμπορίας ναρκωτικών και οι οίκοι ανοχής, καθώς και τα οικήματα που στεγάζουν παράνομα δεκάδες μετανάστες. Με ποινές απειλούνται και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που συμφωνούν παράνομα να «νοικιάσουν» τα σπίτια στους μετανάστες, δεχόμενοι χρήματα «με το κεφάλι». 

Οι «καταδρομές» των Αρχών θα γίνονται πρωί και απόγευμα με συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες, ενώ στόχος της συνολικής δράσης είναι να ασκηθεί πίεση ώστε να αλλάξει το σκηνικό στο κέντρο της πόλης, μπροστά σε έναν κυκεώνα προβλημάτων παραβατικότητας που δύσκολα θα βρει συγκεκριμένη λύση. 

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας; Πώς αξιολογείτε τις κινήσεις αυτές, δεδομένης της προεκλογικής περιόδου που ξεκινά; Αφήστε το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v