Ο Bert και ο Ernie του Sesame Street (δεν) παντρεύονται

Μένουν μαζί 40 χρόνια, κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, είναι εργένηδες… Γιατί να μην παντρευτούν; Αναρωτιούνται οι fans της σειράς, ζητώντας την ενθάρρυνση με αυτόν τον τρόπο της ανοχής στη διαφορετικότητα. Η παραγωγή, όμως, έχει άλλη άποψη.
Ο Bert και ο Ernie του Sesame Street (δεν) παντρεύονται
Οι δημιουργοί του Sesame Street δήλωσαν πως ο Bert και ο Ernie δεν πρόκειται να παντρευτούν, παρά τις υπογραφές που έχουν μαζευτεί τον τελευταίο καιρό online. Περίπου επτά χιλιάδες fans της σειράς έχουν υπογράψει την online αίτηση, ενώ η σελίδα Bert and Ernie Get Married στο Facebook αριθμεί ήδη περισσότερα από τρεις χιλιάδες μέλη.

Οι αιτούντες υποστηρίζουν πως οι δύο κολλητοί πρέπει να παντρευτούν, για να ενθαρρύνουν την ανοχή απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς δηλώνουν, μάλλον κοφτά, πως «ο Bert και ο Ernie παραμένουν κούκλες, και δεν έχουν σεξουαλικό προσανατολισμό». Παραδέχονται, όμως, ότι είναι «αρσενικοί χαρακτήρες, και διαθέτουν αρκετά ανθρώπινα χαρακτηριστικά».

Οι δύο –επιβεβαιωμένα– εργένηδες ζουν μαζί εδώ και σαράντα χρόνια, και κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, αν και σε ξεχωριστά κρεβάτια. «Ο Bert και ο Ernie είναι κολλητοί φίλοι» προσθέτει η ανακοίνωση του Sesame Workshop. «Δημιουργήθηκαν για να δείξουν στα παιδιά προσχολικής ηλικίας πως οι άνθρωποι μπορούν να είναι καλοί φίλοι με άτομα πολύ διαφορετικά από τους ίδιους».

Η online αίτηση αναφέρει: «δεν ζητάμε το Sesame Street να κάνει τίποτα ωμό ή ασεβές. Θα μπορούσε να γίνει με καλαίσθητο τρόπο. Ας διδάξουμε την ανοχή απέναντι σε εκείνους που είναι διαφορετικοί».

Το Sesame Street, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι κούκλες του θρυλικού Jim Henson, δημιουργήθηκε το 1969 από τον τηλεοπτικό παραγωγό Joan Ganz Cooney και τον ψυχολόγο Lloyd Morrisett και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Εξακολουθεί να παρακολουθείται σε 140 χώρες, από 120 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Πηγή: BBC.co.uk
Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v