Gay friendly ξενοδοχεία: «Πολύχρωμη» διαμονή στην Ελλάδα

Ξενοδοχεία «ανοιχτά» σε gay ζευγάρια; Πολυτελή ή low budget, για διακοπές ή ημιδιαμονή. Τα gay friendly ξενοδοχεία στην Ελλάδα καλύπτουν κάθε γούστο και... περίσταση. Πού θα τα βρούμε;
Gay friendly ξενοδοχεία: «Πολύχρωμη» διαμονή στην Ελλάδα
του Νικόλα Γεωργιακώδη
Σε πείσμα της προκατάληψης που υπάρχει ακόμα σε αρκετά ξενοδοχεία της Ελλάδας («Εμείς; Gay friendly; Τι λέτε κύριε!» - χαρακτηριστική ατάκα υπαλλήλου σε ερώτησή μας για το ξενοδοχείο του), αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν διευρύνει τους ορίζοντές τους και δέχονται χωρίς ταμπού gay και lesbian ζευγάρια. Αρκετά μάλιστα από αυτά διακρίνονται και για την gay friendly… ατμόσφαιρά τους, με ροζ προσόψεις, πορφυρά χρώματα στα δωμάτια και kinky πίνακες.

Όπως θα περίμενε κανείς η Μύκονος κατέχει τα... πρωτεία στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ επίσης στη Σαντορίνη, στη Κρήτη και στα Κύθηρα, βρίσκουμε ουκ ολίγες πολυτελείς επιλογές gay friendly διαμονής.

Στην Μύκονο όλα τα ξενοδοχεία είναι gay friendly, αλλά τα πιο «γνωστά» στην gay κοινότητα δεν είναι άλλα από τα Geranium και Elysium. Το Geranium βρίσκεται πεντακόσια μέτρα από το κέντρο της Μυκόνου και ανακαινίστηκε το 2010. Διαθέτει οκτώ δωμάτια, δύο στούντιο, τέσσερα διαμερίσματα και μία βίλλα. Όλα τα δωμάτιά του διαθέτουν βεράντα με θέα την θάλασσα, ενώ στο κεντρικό χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει και πισίνα με pool bar, το οποίο σερβίρει καθημερινά πρωινό και cocktails.

Τα απλά δωμάτια διαθέτουν μπάνιο, ψυγείο, LCD TV και δωρεάν wireless Internet, ενώ τα στούντιο διαθέτουν επιπλέον μπαλκόνι που «βλέπει» θάλασσα και σαλόνι. Επίσης, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνονται διάφορα events και parties στην πισίνα του ξενοδοχείου. Το απλό δωμάτιο για την high season κοστίζει 160€, χωρίς πρωινό.

Το Elysium, δηλώνει ειρωνικά «str8 friendly hotel», ενώ όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του είναι «gay owned and run». Διαθέτει πισίνα, υδρομασάζ, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, spa με εσωτερικό τζακούζι, ατμόλουτρο και σάουνα. Αποτελείται από 18 standard δωμάτια, 22 superior deluxe δωμάτια και δύο σουίτες δύο δωματίων. Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό, πρόσβαση στο internet, στεγνωτήρα μαλλιών, απευθείας τηλεφωνική σύνδεση, ηχοσύστημα, ψυγείο, χρηματοκιβώτιο, δορυφορική τηλεόραση και μπάνιο.

Τα superior deluxe διαμερίσματα έχουν επιπλέον ηλεκτρονικό υπολογιστή και υπέρδιπλο κρεββάτι, ενώ οι σουίτες διαθέτουν επίσης μπανιέρα με υδρομασάζ. Το απλό δίκλινο με πρωινό για την high season κοστίζει 310€.

Στο νησί της Ουράνιας Αφροδίτης, τα Κύθηρα, gay friendly επιλογή αποτελεί το Romantica Apartments, εκατό μέτρα από την παραλία της Αγίας Πελαγίας. Είναι ήρεμο, παραδοσιακά χτισμένο και διαθέτει δωμάτια, γκαρσονιέρες και σουίτες με μεγάλες βεράντες και μπαλκόνια με θέα την θάλασσα, το βουνό ή την πισίνα. Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ντους, ψυγείο, δορυφορική τηλεόραση, ασύρματο Internet, κλιματισμό, ενώ η Junior suite διαθέτει έξτρα υδρομασάζ και άνετο μπαλκόνι. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μεγάλη πισίνα με pool bar. Οι τιμές για το απλό δίκλινο ξεκινούν την high season από 127€ με πρωινό.

Στην Κρήτη, το πρώτο «επίσημο» gay friendly ξενοδοχείο γιορτάζει ήδη την έκτη καλοκαιρινή του σεζόν. Ο λόγος για το συμπαθητικό Villa Ralfa στην βόρεια ακτή της Κρήτης, τρία χιλιόμετρα από το resort της Χερονήσσου και με εύκολη πρόσβαση στην παραλία γυμνιστών της Χερονήσου. Τ

ο ξενοδοχείο είναι μέλος της παγκόσμιας LGBT κοινότητας (lesbian, gay, bisexual και transgender) και διαθέτει άνετα δίκλινα δωμάτια με μικρό κουζινάκι, ξεχωριστό μπάνιο, τηλεόραση και DVD, ενώ στον κήπο ο οποίος είναι κοινός για μερικά δωμάτια, μπορείτε να κάνετε και barbecue. Το δίκλινο για την high season κοστίζει 33€ χωρίς το πρωινό.

Με πιο deluxe χαρακτήρα, το Angela Suites Boutique Hotel στο χωριό Σίσι μεταξύ Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου, παρέχει διαμονή σε μοντέρνο και ήσυχο περιβάλλον κατάλληλο για χαλάρωση και πριβέ ιδιωτικές στιγμές. Τα πολυτελή του δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό, LCD τηλεόραση και wireless Internet, ενώ είναι διακοσμημένα με κύρια στοιχεία το δέρμα, το ξύλο και το χειροποίητο επεξεργασμένο σίδηρο σε διάφορους χρωματισμούς.

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης εστιατόριο, εσωτερικό και εξωτερικό aqua bar, 3 εξωτερικές πισίνες, εξωτερικό υδρομασάζ, mini γυμναστήριο, κομμωτήριο, σάουνα, χαμάμ, ενώ μπορείτε να προγραμματίσετε και ημερήσιες κρουαζιέρες ή καταδύσεις. Οι τιμές για δίκλινα δωμάτια με πρωινό ξεκινούν από 130€ με πρωινό.

«Μετακομίζοντας» στις Κυκλάδες, βρίσκουμε το Thea Studios στην Σαντορίνη, ένα μοντέρνο και νεόχτιστο σύμπλεγμα με studio, περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια από τα Φηρά. Βρίσκεται σε ήρεμη τοποθεσία και έχει εκπληκτική θέα στην θάλασσα. Όλα τα δωμάτια του Thea διαθέτουν κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, μπάνιο, ψυγείο, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, δωρεάν ασύρματο Internet, ενώ ορισμένα από αυτά διαθέτουν και υδρομασάζ. Τα στούντιο διαθέτουν επίσης μεγάλη πισίνα, στην οποία «βλέπουν» τα περισσότερα δωμάτια. Οι τιμές για ένα δίκλινο την high season ξεκινούν από 90€ με πρωινό.

Στην Σαντορίνη επίσης, βρίσκουμε το πολυτελές Zannos Melathron με τις εντυπωσιακές του σουίτες, οι οποίες είναι διακοσμημένες με νεοκλασικές πινελιές και επιλεγμένες αντίκες. Το σκηνικό θυμίζει αρχοντικό της Μεσογείου του 18ου αιώνα, ενώ τα επίσης πολυτελή double room του είναι πραγματικά εκπληκτικά από πλευράς διακόσμησης και άνεσης. Οι τιμές τους φυσικά είναι ανάλογες των πολυτελούς διαμονής σας σε αυτά (από 246€ το δίκλινο με πρωινό).

Αν αναζητάτε κάτι πιο... κοντινό, τότε το ροζ κτίριο του Hotel Attiki στο Κολωνάκι, αποτελεί ιδανική λύση για ημιπαραμονή, ενώ «εξειδικεύεται» στις gay friendly καταστάσεις. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες του έχουν διαφορετική διακόσμηση, με highlight την διπλή Jacuzzi suite. Τα απλά δωμάτια κοστίζουν από 18-20€ το τρίωρο, τα στούντιο 23€ και οι σουίτες 27€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v