ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Χρηματιστές σε απόγνωση: Η κατάθλιψη πάει… χρηματιστήριο

Όσο η Σοφοκλέους κατρακυλούσε, πιστέψαμε πως ο ελληνικός χρηματιστηριακός δείκτης ήταν ο μόνος… για κλάματα. Το φωτογραφικό αφιέρωμα που αποτυπώνει την κατάθλιψη των Αμερικανών χρηματιστών, μας αποδεικνύει ότι… έχουμε διεθνή παρέα.

Πιο γρήγορα και από σκιέρ στις πλαγιές των Άλπεων γνώρισε την κατάβαση ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πλησιάζοντας τον… μηδενισμό και σκορπώντας σιγή και μονίμως κατσουφιασμένες φάτσες στην Σοφοκλέους. Κι όμως, αυτή η εικόνα δεν συναντάται μόνο στις αδύναμες οικονομικά χώρες. Η πρόσφατη υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ και η πτώση του Dow Jones κατά 600 βαρβάτες μονάδες σε μία ημέρα αποδεικνύει περίτρανα το ρητό «μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες».

Ακόμη περισσότερο το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που «διέρρευσαν» μέσα από την Wall Street τις δύσκολες εκείνες ώρες του αμερικανικού χρηματιστηρίου και αποτυπώνουν την κατάθλιψη, την αγωνία και την απόγνωση που μπορούν να προκαλέσουν οι κοκκινισμένοι πίνακες των μετοχών και των δεικτών των διεθνών αγορών στο απόγειο της κρίσης.

Χρηματιστές που προσεύχονται, χέρια που κρύβουν τα μάτια για να μην αντικρίσουν το κλείσιμο της ημέρας, προσωπικό της αίθουσας συναλλαγών της Νέας Υόρκης που παρακολουθεί τους φωτεινούς πίνακες σαν να βλέπει ψυχολογικό θρίλερ είναι τα συμπτώματα της κρίσης που αρχίζουν να γίνονται εμφανή και στις ΗΠΑ.

Δείτε τα στιγμιότυπα από την… κατάθλιψη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο PhotoGallery.

Πηγή: Time.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v