Ο έρωτας στα χρόνια της ανεργίας

Κακά τα νέα για τους νέους, ωραίους και… άνεργους. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες παντρεύονται από έρωτα και όχι για τα λεφτά, αρκεί όμως ο γαμπρός να έχει δουλειά. Φταίει η «συμφεροντολόγα» φύση της γυναίκας ή είναι το τίμημα της οικονομικής κρίσης;
Ο έρωτας στα χρόνια της ανεργίας
Θα παντρευόσασταν τον αγαπημένο σας αν ήταν άνεργος; Οι περισσότερες γυναίκες, πάντως, θα απέφευγαν να ενώσουν τη ζωή τους με κάποιον εκτός αγοράς εργασίας. Αυτό δείχνει πρόσφατη έρευνα που βρήκε ότι παρόλο που οι γυναίκες δεν δίνουν σημασία στα λεφτά και θεωρούν τον γάμο υπόθεση του έρωτα, είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας όταν ο σύντροφός τους δεν έχει δουλειά.

Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ForbesWoman μαζί με την ιστοσελίδα YourTango.com, 3 στις 4 γυναίκες απάντησαν ότι δεν θα παντρεύονταν κάποιον άνεργο. Αντιστοίχως, σε ποσοστό 65% δήλωσαν ότι δεν θα επισημοποιούσαν τη σχέση τους αν οι ίδιες δεν είχαν δουλειά. Παρ’ όλα αυτά, η συντριπτική πλειονότητα (91%) θεωρεί ότι ο γάμος πρέπει να είναι προϊόν έρωτα και όχι οικονομικής σκέψης.

Οι αντιφάσεις της ζωής

«Είναι ειρωνικό ότι οι γυναίκες ρίχνουν περισσότερο βάρος στην αγάπη απ’ ό,τι στα χρήματα και παρ’ όλα αυτά δεν παντρεύονται αν ο πιθανός σύντροφος είναι άνεργος», γράφει η Meghan Casserly από το ForbesWoman σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας σε δείγμα 625 γυναικών.

Την αντίφαση ενισχύει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι το 77% πιστεύει ότι μπορεί να τα έχει όλα, μια πλήρως ικανοποιητική οικογενειακή ζωή και ταυτόχρονα μια επιτυχημένη καριέρα. Ωστόσο, το 63% εργάζεται τουλάχιστον 49-50 ώρες την εβδομάδα, ενώ το 62% των δεσμευμένων γυναικών αφιερώνει μόλις 3 ώρες ή και λιγότερο στον σύντροφο κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας. «Η καριέρα καταλαμβάνει τη Νο1 θέση για τις εργαζόμενες γυναίκες», λέει η Casserly. «Είναι αρκετά περίεργο που αυτός ο αριθμός γυναικών πιστεύει ότι μπορεί να τα έχει όλα. Πώς; Πότε;»

Σε ποσοστό 32%, οι γυναίκες βγάζουν περισσότερα χρήματα από το έτερον ήμισυ. Οι μισές δήλωσαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να παντρευτούν κάποιον με σημαντικά μικρότερο εισόδημα από αυτές, σε αντίθεση με το 41% που δεν θα το έκανε. Και ενώ το 55% θα εγκατέλειπε την καριέρα για να αφοσιωθεί στη φροντίδα των παιδιών αν αυτή ήταν η επιθυμία του συντρόφου, μόνο το 28% θα ζητούσε κάτι τέτοιο από τον άντρα.

Τα κορίτσια ξενυχτάνε…

Οι 2 στις 5 γυναίκες με σχέση δήλωσαν ότι η δουλειά είναι ο πιο πιθανός λόγος για να ξενυχτήσουν, ενώ στις αδέσμευτες οι πιθανότητες μοιράζονται ανάμεσα στη δουλειά και την ερωτική ζωή. Όμως, αν είχαν μία επιπλέον ώρα στο 24ωρό τους, θα προτιμούσαν να την αφιερώσουν στον εαυτό τους παρά να την περάσουν με τον σύντροφο, την οικογένεια ή τους φίλους τους.

Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v