Σύνταγμα (τώρα): Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

Μάθετε τι έχει συμβεί στο κέντρο της Αθήνας μέχρι αυτή την ώρα και πώς θα ενημερώνεστε live για όλες τις εξελίξεις από τα μέσα που βρίσκονται εκεί. Δείτε τους δρόμους που κλείνουν και εικόνες από την πλατεία Συντάγματος.
Σύνταγμα (τώρα): Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας
Όταν στις 7μιση το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο είναι κλεισμένοι από διαδηλωτές και σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί, καταλαβαίνει κανείς ότι η 15η Ιουνίου δεν είναι απλά μία απεργιακή ημέρα.

Δείτε τα γεγονότα στο κέντρο λεπτό προς λεπτό:

16.30: Οι διαδηλωτές ρίχνουν την σιδερένια πόρτα του Εθνικού Κήπου δίπλα από την Βουλή και οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χρήση ασφυξιογόνων. Οι διαδηλωτές επιστρέφουν ξανά μαζικά στην πλατεία Συντάγματος.

16.08: Πεδίο μάχης συνεχίζει να αποτελεί η πλατεία Συντάγματος, όπου οι κουκουλοφόροι συνεχίζουν την δράση τους ενώ οι διαδηλωτές έχουν διαλυθεί λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Ωστόσο, αρκετοί παραμένουν σταθεροί στην πλατεία.

15.50: Η χρήση χημικών συνεχίζεται στο Σύνταγμα, ενώ γύρω στους δέκα τραυματίες (μεταξύ τους ένας αστυνομικός και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου) έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.

15.20: Κουκουλοφόροι και ρόπαλα κάνουν την εμφάνισή τους, οι διαδηλωτές συγκρούονται με τους κουκουλοφόρους και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να τους διαχωρίσουν. Στην συνέχεια ξεκινά πετροπόλεμος στην πλατεία Συντάγματος.

14.40: Αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα και μπροστά στη Βουλή η κατάσταση παραμένει τεταμένη αλλά με τα επεισόδια σε ύφεση και τους διαδηλωτές να δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν.

13.03: Ο Γ. Παπανδρέου πριν από μερικά λεπτά αποχωρεί από την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, από την οποία λίγες μόνο φράσεις δημοσιεύονται στα μέσα: «Είμαι σε επαφή και επικοινωνώ με τους αρχηγούς των κομμάτων... καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του... Εμείς θα προχωρήσουμε με αίσθημα ευθύνης στις απαραίτητες αποφάσεις για να βγει η χώρα από την κρίση».

Πώς ακριβώς μπορεί να μεταφράζεται αυτό, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι αύριο για να μάθουμε, οπότε ο πρωθυπουργός λέγεται πως θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών, ενώ την Παρασκευή πρόκειται να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με σκοπό της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης. Τα σενάρια πρόωρων εκλογών φουντώνουν, χωρίς όμως ακόμα να επιβεβαιώνονται.

12.30: Το Σύνταγμα πλημμυρίζει από χιλιάδες κόσμου και στον φράχτη της αστυνομίας, στο πλάι της Βουλής δημιουργείται ένταση –σκοπός των διαδηλωτών είναι να μην επιτρέψουν στα βουλευτικά αυτοκίνητα να προσεγγίσουν την Βουλή. Ένας προς έναν οι δρόμοι γύρω από το κέντρο κλείνουν.

10.35: Ομάδα διαδηλωτών κλείνει την Β. Κωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο και από αυτούς συλλαμβάνονται δέκα, οι οποίοι μία ώρα αργότερα αφήνονται ελεύθεροι.

Οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο είναι κλειστοί: Η Λ. Αμαλίας από Αθ. Διάκου, η Λ. Β. Σοφίας από Μεσογείων, η Β. Κωνσταντίνου, η Αρδηττού, η Ακαδημίας από Ιπποκράτους, η Χαλκοκονδύλη, η Ριζάρη, η Β. Γεωργίου, η Πειραιώς από Ιερά Οδό, η Σταδίου, η Λ. Αλεξάνδρας από Μαυροματαίων, η Πατησίων από Κοδριγκτώνος, η Γ΄ Σεπτεμβρίου και η Λ. Κηφισίας από Πανόρμου.

Ενημερώνεστε για την κίνηση στους δρόμους εδώ.

Δείτε και ακούστε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας μέσω live streaming από το Dailymotion και το News 247.

Συνεχής πληροφόρηση από τους Αγανακτισμένους στο Real-Democracy.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v