Ημέρα Περιβάλλοντος 2011: Αυτή την Κυριακή… καθαρίζουμε

Στο περιβάλλον είναι αφιερωμένη αυτή η Κυριακή και το υπουργείο Περιβάλλοντος μας καλεί να δραστηριοποιηθούμε. Μέχρι τώρα, οι δράσεις που έχουν ανακοινωθεί φθάνουν τις 146 και αναμένεται να κάνουν… αγνώριστα τα πάρκα, τις παραλίες και τα δάση όλης της χώρας.
Ημέρα Περιβάλλοντος 2011: Αυτή την Κυριακή… καθαρίζουμε
Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Κυριακή 5 Ιουνίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μας καλεί να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας. «Καθαρίζουμε πάρκα, παραλίες, πόλεις» είναι το κεντρικό σύνθημα και οι πολίτες φαίνεται πως ανταποκρίνονται με θέρμη στο κάλεσμα εθελοντισμού.

Δράσεις για τον καθαρισμό παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών. Δράσεις που αγκαλιάζουν την ατομική και συλλογική πρωτοβουλία. Δράσεις που ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση και δίνουν συμβολικά το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον στο οποίο θέλουμε να ζούμε.

Επιλέγουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια από τις παραλίες, να καθαρίσουμε τα δάση από τα κλαδιά, να μαζέψουμε τα απορρίμματα από το βυθό της θάλασσας, να καθαρίσουμε την πλατεία της γειτονιάς μας. Επιλέγουμε ένα καθαρότερο τρόπο ζωής. Σε αυτή την λογική, και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους οι αυθόρμητες ομάδες πολιτών, οι οικογένειες, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δεκάδες δήμοι και όλες οι περιφέρειες της χώρας, για να στείλουν ένα μήνυμα δράσης για το περιβάλλον.

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις αυξάνονται συνεχώς. Μπορείτε να τις δείτε όλες στην ιστοσελίδα CleanDay και να εντοπίσετε τα events της περιοχής σας, να δημιουργήσετε ένα νέο, να το διαδώσετε και να γίνετε μέρος της γιορτής.

Μερικές από τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι ο καθαρισμός 100 πάρκων της Αττικής, περιοχών του Υμηττού, της Πάρνηθας, του όρους Αιγάλεω, του Παλαιού Φαλήρου, της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά και άλλων πράσινων ή γαλάζιων περιοχών όλης της χώρας.

Επιπλέον, ακόμη και ιδρύματα μουσείων και πολιτιστικοί φορείς δείχνουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, διοργανώνοντας δράσεις για ευαισθητοποίηση των παιδιών σε οικολογικά θέματα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Μουσείο Ηρακλειδών ετοιμάζει το πρόγραμμα «Δάση: Η Φύση στην υπηρεσία μας», κατά το οποίο, οι μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να «ντύσουν» δέντρα, να ενημερωθούν για τα οικολογικά σπίτια και να «δεθούν» με το περιβάλλον μέσα από διασκεδαστικά διαδραστικά παιχνίδια (μάθετε περισσότερα εδώ). 

Ακόμη, με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 8 Ιουνίου διοργανώνεται το Earth, Wind & Music Festival. Οι Liebe, οι Imam Baildi, The Burger Project, Cayetano Live Band και ο Φοίβος Δεληβοριάς ενώνουν τις φωνές και τη μουσική τους σε ένα μοναδικό οικολογικό δρώμενο. Το Earth Wind & Music Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ με οικολογικό χαρακτήρα, βασισμένο στην εθελοντική προσφορά. Απευθύνεται σε νεότερα δυναμικά κοινά τα οποία εντάσσουν σταδιακά την οικολογία στην προσωπική φιλοσοφία και στον τρόπο ζωής τους. Σκοπός του festival είναι, μέσω της μουσικής & παράλληλων οικολογικών δράσεων, να ευαισθητοποιήσει τους νέους μέσω της συμμετοχής τους, στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Δείτε το spot των εκδηλώσεων, ενημερωθείτε και… καθαρίστε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v