Στη δουλειά με το ποδήλατο

Σε μήνα της εκστρατείας «Στη δουλειά με το ποδήλατο» έχει ανακηρυχθεί ο Μάιος από το podilates.gr. H ομάδα του site μίλησε στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84» για τους στόχους της καμπάνιας, αλλά και για το πώς μπορούμε να βάλουμε ακόμη περισσότερο το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας.
Στη δουλειά με το ποδήλατο
Σε μήνα της εκστρατείας «Στη δουλειά με το ποδήλατο» έχει ανακηρυχθεί ο Μάιος από το podilates.gr. H ομάδα του site μίλησε στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84» για τους στόχους της καμπάνιας, αλλά και για την κατάσταση που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ποδηλάτης στον δρόμο για να πάει στη δουλειά του.

Όπως εξήγησε ο Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, η καμπάνια αποσκοπεί στην «προώθηση της νοοτροπίας του ποδηλάτου στους συναδέλφους και τους εργοδότες μας, διότι σε αυτούς -εμείς που πηγαίνουμε με ποδήλατο- έχουμε την περισσότερη επιρροή και μπορούμε να τους μιλήσουμε».

Συμμετέχοντας στην εκστρατεία
Το podilates.gr έχει φτιάξει μια ειδική ενότητα στην οποία ο χρήστης μπορεί, με μια απλή εγγραφή, να καταγράψει τις διαδρομές που ακολουθεί με το ποδήλατο στη δουλειά και τα χιλιόμετρα που κάνει καθημερινά. Ήδη 282 ποδηλάτες έχουν «καταπιεί» 24436,98 χιλιόμετρα, γλιτώνοντας την ατμόσφαιρα της πόλης από 5.672 κιλά CO2. (μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά εδώ). Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μπορούν να φτιάξουν ομάδες (μέχρι στιγμής υπάρχουν 53), οι οποίες θα «κοντράρονται» για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα ή τις περισσότερες διαδρομές.

Με ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας
Αλλαγή στη νοοτροπία των Ελλήνων παρατηρεί η ποδηλάτισσα Ελένη Παππά, σύμφωνα με την οποία «ο κόσμος, καθώς συνηθίζει να μας βλέπει, αρχίζει και σκέφτεται ότι "μπορεί να υπάρχει κι ένα ποδήλατο, να προσέχω". […] Πραγματικά, βλέπω σιγά - σιγά, με τον καιρό, πολύ μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών». Και εξηγεί ότι «το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς, ο δρόμος είναι για ποδηλάτες, δίτροχα και αυτοκίνητα. Πρέπει να χωρέσουμε όλοι, αλλά με μια αλληλέγγυα προσέγγιση».

Όσο για το τι προσφέρει ο τρόπος ζωής που προτείνουν οι ποδηλάτες, η Ε. Παππά μιλά με ενθουσιασμό για τα οφέλη της ποδηλασίας: «Καταρχάς, είσαι πιο χαρούμενος, γιατί πραγματικά το ποδήλατο είναι μια άλλη στάση ζωής, πολύ πιο χαρούμενη, αλλά και μια στάση σεβασμού και στον εαυτό σου, δηλαδή ένα υγιές σώμα παράγει και υγιείς σκέψεις».

Πηγή: Αθήνα 9.84
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v