Θεσσαλονίκη: Ένα δάσος φυτρώνει εκεί που το σπέρνουν

Με ένα νέο δάσος σκοπεύουν να ομορφύνουν (ακόμα περισσότερο) τη Θεσσαλονίκη οι δημοτικές αρχές που ανακοίνωσαν τη δημιουργία μίας πράσινης όασης από δρυς που θα εκτείνεται από το δάσος Κουρί ώς το Ωραιόκαστρο.
Θεσσαλονίκη: Ένα δάσος φυτρώνει εκεί που το σπέρνουν
Ανταγωνισμό θα έχει σε λίγα χρόνια το Σέιχ Σου, αφού οι δημοτικές αρχές της συμπρωτεύουσας αποφάσισαν να χαρίσουν στους Θεσσαλονικείς ακόμη έναν εκδρομικό προορισμό, με τη δημιουργία μίας νέας πράσινης όασης από δρυς.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το δάσος θα ξεφυτρώσει μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια και θα εκτείνεται από το δάσος Κουρί μέχρι το Ωραιόκαστρο. Όπως ανακοινώθηκε, έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες για την απόκτηση 250.000 δέντρων , η σκιά των οποίων δεν προορίζεται μόνο για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και για τα ζώα και τα πουλιά.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εξήγησε: «Όραμά μας για το δάσος είναι να μπορούμε να δούμε πάλι ζώα και πουλιά. Το πευκοδάσος όμως δεν ευνοεί την πανίδα. Γι αυτό στο “δίδυμο” Σέιχ Σου δεν θα έχει πεύκα, αλλά δρυς, που είναι ένα χαρακτηριστικό δέντρο της περιοχής».

Η «φυσιολατρική» ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα τα αντιπυρικά μέτρα για την προστασία του Κέδρινου Λόφου, κατά τη διάρκεια των δύσκολων μηνών του καλοκαιριού. «Ο δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε η δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα», υποσχέθηκε ο συντονιστής του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Στέλιος Λιακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σέιχ Σου έχει πλέον εξοπλιστεί με 16 περιστρεφόμενες κάμερες οι οποίες θα ανιχνεύουν οτιδήποτε κινείται μέσα στο δάσος. Τις μεταδιδόμενες εικόνες θα παρακολουθεί ο πυροσβεστικός σταθμός που βρίσκεται στον Άγιο Παύλο, έτσι ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς, να κινητοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν οι δυνάμεις κατάσβεσης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v