ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ανακύκλωση: 5 χρήσιμα links

Πού θα βρείτε κέντρα ανακύκλωσης στην Αθήνα; Πώς μπορείτε να υπολογίσετε πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκλύεται από τις δραστηριότητές σας; Τι ισχύει για την ανακύκλωση στην Ελλάδα; 5 sites λύνουν τις οικολογικές απορίες μας.

Ανακύκλωση: 5 χρήσιμα links

Πού θα βρείτε κέντρα ανακύκλωσης στην Αθήνα; Πώς μπορείτε να υπολογίσετε πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκλύεται από τις δραστηριότητές σας; Τι ισχύει για την ανακύκλωση στην Ελλάδα; 5 sites λύνουν τις οικολογικές απορίες μας.

Πού μπορείτε να ανακυκλώσετε
Μπείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων για να δείτε σε ποια σημεία έχουν τοποθετηθεί ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Εκτός από τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων σας, κερδίζετε εκπτωτικά κουπόνια ή δωρίζετε το χρηματικό ποσό για κοινωνικά προγράμματα. Κάντε κλικ εδώ.

Ανακύκλωση συσκευών
Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σας χωρίς οικολογικές τύψεις, περιηγούμενοι στο site της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών», έναν από τους δύο φορείς για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) στην Ελλάδα. Κάντε κλικ εδώ.

Ανακύκλωση μπαταριών
Αν θέλετε να αποκτήσετε τον χαρακτηριστικό κυλινδρικό κάδο για απόρριψη μπαταριών, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε μία αίτηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας «ΑΦΗΣ» και θα σας σταλεί δωρεάν, ενώ όταν γεμίσει, καλείτε για να σας τον αδειάσουν. Κάντε κλικ εδώ.

Υπολογισμός έκλυσης CO2
Θέλετε να διαπιστώσετε τον αντίκτυπο που έχει στην ατμόσφαιρα η καθημερινή σας δραστηριότητα; Χρησιμοποιήστε το online εργαλείο της Greenpeace, συμπληρώστε μερικές βασικές πληροφορίες και υπολογίστε την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπετε. Κάντε κλικ εδώ.

Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Η μη κυβερνητική οργάνωση ΟΕΑ μετρά περίπου 20 χρόνια δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση των υλικών και την οικολογική διαχείριση των αποβλήτων. Στο site της θα βρείτε πληροφορίες για τη σχετική νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα, θα ενημερωθείτε για τον τρόπο ανακύκλωσης των πιο συνηθισμένων απορριμμάτων, θα μάθετε για την κομποστοποίηση και θα διαβάσετε την «πράσινη πρόταση» που προωθούν οι 4 περιβαλλοντικές ΜΚΟ για το νομό Αττικής. Κάντε κλικ εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v