ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ανακύκλωση: 5 χρήσιμα links

Πού θα βρείτε κέντρα ανακύκλωσης στην Αθήνα; Πώς μπορείτε να υπολογίσετε πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκλύεται από τις δραστηριότητές σας; Τι ισχύει για την ανακύκλωση στην Ελλάδα; 5 sites λύνουν τις οικολογικές απορίες μας.

Ανακύκλωση: 5 χρήσιμα links

Πού θα βρείτε κέντρα ανακύκλωσης στην Αθήνα; Πώς μπορείτε να υπολογίσετε πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκλύεται από τις δραστηριότητές σας; Τι ισχύει για την ανακύκλωση στην Ελλάδα; 5 sites λύνουν τις οικολογικές απορίες μας.

Πού μπορείτε να ανακυκλώσετε
Μπείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων για να δείτε σε ποια σημεία έχουν τοποθετηθεί ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Εκτός από τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων σας, κερδίζετε εκπτωτικά κουπόνια ή δωρίζετε το χρηματικό ποσό για κοινωνικά προγράμματα. Κάντε κλικ εδώ.

Ανακύκλωση συσκευών
Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σας χωρίς οικολογικές τύψεις, περιηγούμενοι στο site της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών», έναν από τους δύο φορείς για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) στην Ελλάδα. Κάντε κλικ εδώ.

Ανακύκλωση μπαταριών
Αν θέλετε να αποκτήσετε τον χαρακτηριστικό κυλινδρικό κάδο για απόρριψη μπαταριών, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε μία αίτηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας «ΑΦΗΣ» και θα σας σταλεί δωρεάν, ενώ όταν γεμίσει, καλείτε για να σας τον αδειάσουν. Κάντε κλικ εδώ.

Υπολογισμός έκλυσης CO2
Θέλετε να διαπιστώσετε τον αντίκτυπο που έχει στην ατμόσφαιρα η καθημερινή σας δραστηριότητα; Χρησιμοποιήστε το online εργαλείο της Greenpeace, συμπληρώστε μερικές βασικές πληροφορίες και υπολογίστε την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπετε. Κάντε κλικ εδώ.

Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Η μη κυβερνητική οργάνωση ΟΕΑ μετρά περίπου 20 χρόνια δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση των υλικών και την οικολογική διαχείριση των αποβλήτων. Στο site της θα βρείτε πληροφορίες για τη σχετική νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα, θα ενημερωθείτε για τον τρόπο ανακύκλωσης των πιο συνηθισμένων απορριμμάτων, θα μάθετε για την κομποστοποίηση και θα διαβάσετε την «πράσινη πρόταση» που προωθούν οι 4 περιβαλλοντικές ΜΚΟ για το νομό Αττικής. Κάντε κλικ εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2