ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Action for Happiness: Ακτιβισμός υπέρ της ευτυχίας

Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, διαλέξτε το αφεντικό σας, κλείστε το κινητό τηλέφωνο και κάντε φιλανθρωπίες: Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές που δίνει το νέο παγκόσμιο κίνημα για την ευτυχία που μετρά ήδη 4.500 μέλη από 68 χώρες.

Action for Happiness: Ακτιβισμός υπέρ της ευτυχίας

Την επίσημη πρώτη του έκανε ένα νέο παγκόσμιο κίνημα που στόχο έχει να γίνουμε ευτυχισμένοι. Η οργάνωση, που απορρίπτει τον ατομικισμό και το κυνήγι του χρήματος, δίνει εναλλακτικές πρακτικές συμβουλές που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Ο Δαλάι Λάμα είναι ένα από τα 4.500 μέλη της που προέρχονται από 68 χώρες.

Η οργάνωση «Action for Happiness» ιδρύθηκε πέρυσι αλλά έκανε τα επίσημα εγκαίνιά της χθες, στο Λονδίνο. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της είναι ο Richard Layard, καθηγητής οικονομικών στο London School of Economics, και ο Geoff Mulgan, πρώην ανώτατος αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης.

Μία από τις λιγότερο προφανείς συστάσεις προέρχεται από τον Henry Stewart, επικεφαλής της οργάνωσης Happy Ltd, o οποίος ρώτησε το κοινό που παραβρέθηκε στα εγκαίνια: «Πώς θα αισθανόσασταν αν μπορούσατε να διαλέξετε τον διευθυντή σας;». Η απάντηση ήταν… γέλια.

Η ιστοσελίδα της ομάδας, www.actionforhappiness.org, συμβουλεύει αυτούς που αναζητούν την ευτυχία να βοηθούν τους άλλους, να ασκούνται, να βάζουν στόχους, να διαλογίζονται, να περιορίσουν την εξάρτησή τους από την τεχνολογία και να οργανώνουν πάρτι στους δρόμους.

«Τα μέσα επίπεδα της ευτυχίας παγκοσμίως είναι περισσότερο ανάλογα με τα επίπεδα φιλανθρωπίας παρά με αυτά του ΑΕΠ», σχολίασε ο Geoff Mulgan.

Ως επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους, οι ακτιβιστές αναφέρουν έρευνες σε Βρετανούς και Αμερικανούς που δείχνουν ότι η σημερινή γενιά δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένη από αυτή της δεκαετίας του ’50, παρά την αδιαμφισβήτητη οικονομική άνοδο.

«Ο κύριος εξωτερικός παράγοντας που επηρεάζει την ευτυχία ενός ατόμου είναι η ποιότητα των σχέσεών του στο σπίτι, στη δουλειά και στην κοινότητα. Και ο κύριος εσωτερικός παράγοντας είναι η πνευματική του υγεία», γράφουν στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v