Greenpeace: Κάντε το Facebook πράσινο

H νέα εκστρατεία της Greenpeace θέλει να αποτρέψει τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, από τη χρήση άνθρακα ως ενεργειακή πηγή του νέου κτηρίου της εταιρείας του, και ζητά το like όλων μας έως την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου.
Greenpeace: Κάντε το Facebook πράσινο
Τη δέσμευση του Mark Zuckerberg για 100% χρήση πράσινης ενέργειας επιδιώκει η νέα εκστρατεία της Greenpeace η οποία διεξάγεται -πού αλλού;- στο Facebook. Στόχος της είναι να αποτρέψει τον ιδρυτή του διάσημου social networking site να χρησιμοποιήσει τον άνθρακα ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία των νέων κτηρίων της εταιρείας του. Γι’ αυτό και ζητά από όλους τους Έλληνες χρήστες να μπουν στη σελίδα της καμπάνιας και να κάνουν like έως τις 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η οικολογική οργάνωση εξηγεί πως η ενεργειακή τροφοδότηση του νέου κέντρου δεδομένων που χτίζει ο Zuckerberg, θα πραγματοποιείται ως επί το πλείστον με άνθρακα, επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα με εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Και τον καλεί να αποκηρύξει το ρυπογόνο καύσιμο και να αποτελέσει πρότυπο «πράσινης ανάπτυξης» για όλες τις μεγάλες εταιρείες υιοθετώντας τα εξής:

• 100% χρήση πράσινης ενέργειας και απεξάρτηση από τον άνθρακα ως το 2021.

• Ενημέρωση του κοινού για το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και την ποσότητα της καθαρής ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των servers του.

• Υπεράσπιση πολιτικών που προωθούν τη χρήση πράσινης ενέργειας, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αξιοποιώντας τη δύναμη που του δίνει το Facebook.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v