ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Atenistas: Συμπαράσταση στους άστεγους αυτό το Σάββατο

Η ομάδα των «Αθηναίων στην πράξη» μας καλεί για άλλη μια φορά στο κέντρο της Αθήνας για να βοηθήσουμε ο καθένας με το λιθαράκι του τους άστεγους της πόλης. Αυτό το Σάββατο στην πλατεία Κοτζιά χτυπάει η καρδιά της ανθρωπιάς.

Atenistas: Συμπαράσταση στους άστεγους αυτό το Σάββατο

Το μεσημέρι του Σαββάτου, με πρωτοβουλία των Atenistas, έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Κοτζιά ένα event ανθρωπιάς και καλής θέλησης. Η ομάδα που μας έχει συνηθίσει σε όμορφες προσπάθειες, «χτυπάει» ξανά, αυτή την φορά βοηθώντας τους «αόρατους» αυτής της πόλης, τους άστεγους που προσπερνούμε κάθε μέρα στους δρόμους της Αθήνας.

«Άνοιξε την ντουλάπα σου και φέρε ότι δεν χρειάζεσαι τo Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 12.00 στην πλατεία Κοτζιά. Εκεί θα μαζέψουμε sleeping bag, κουβέρτες, γάντια, κάλτσες, σκουφιά, κασκόλ, αδιάβροχα, νιτσεράδες, οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο και πρακτικό», καλούν οι Atenistas στο blog τους. Εννοείται πως τα ρούχα θα πρέπει να είναι καθαρά και αν είναι δυνατόν σιδερωμένα.

Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, αλλά πάντα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερα προβλήματα από εμάς. Ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια και τα καταχωνιάζουμε στις ντουλάπες μας μπορεί να δώσουν λίγη ζεστασιά σε ανθρώπους που δεν έχουν τις αυτονόητες «ανέσεις».

Η ομάδα Atenistas Care θα αναλάβει να μοιράσει ό,τι συγκεντρωθεί σε αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη (άστεγους, άπορες οικογένειες κλπ). Με το σύνθημα «Κάποιοι ίσως τα χρειάζονται», η συγκέντρωση θα μετατρέψει και πάλι μία πλατεία της Αθήνας σε χώρο απόδειξης πως υπάρχει ακόμη αγάπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

H σελίδα των atenistas
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v