Δέντρο από γάλα και αγάπη για τα παιδιά

Οι Γιατροί του Κόσμου και οι Atenistas «ξαναχτύπησαν». Αυτήν την φορά συγκέντρωσαν τους Αθηναίους στην πλατεία Κοραή, για να δημιουργήσουν ένα δέντρο από γάλα και να ομορφύνουν με κεράκια και κινήσεις αγάπης το κέντρο της πόλης.
Δέντρο από γάλα και αγάπη για τα παιδιά
«Ένα δέντρο γεμάτο γάλα!» ήταν ο στόχος των Γιατρών του Κόσμου, των Atenistas, και «όλων μας», όπως μαρτυρούσε η αφίσα του event. Την Παρασκευή, οι Αθηναίοι που νοιάζονται για την πόλη τους και τους συνανθρώπους τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μετέτρεψαν τον πεζόδρομο της οδού Κοραή σε έναν ανοιχτό χώρο κατάνυξης και ελπίδας, «χτίζοντας» σιγά-σιγά το μεταλλικό δέντρο.

3.000 κουτιά γάλα και εκατοντάδες κούτες με ρύζι, μακαρόνια και όσπρια είναι η πρώτη εκτίμηση για την συνεισφορά των περαστικών στο ιδιότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο της φωτογραφίας. Οι «εγκέφαλοι» της κίνησης, έθεσαν ως στόχο να αποδείξουν πως σε μια πόλη σε ανθρωπιστική κρίση, υπάρχει ακόμα «φως». Αυτό το φως έγινε κυριολεξία την Παρασκευή το βράδυ, καθώς πέρα από το γάλα και τα τρόφιμα, εκατοντάδες κεριά ρεσώ, που οι περαστικοί άναψαν με κατάνυξη, φώτισαν την οδό Κοραή.

Η ιδέα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου στο blog των Atenistas, δόθηκε από ένα παιδί, το οποίο, όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό που το εξέταζε τι δώρο θα ήθελε από τον Άη Βασίλη, εκείνο απάντησε «ένα ποτήρι γάλα». Έτσι, αποφασίστηκε ο στόχος: Ούτε ένα παιδί να μην μείνει φέτος τα Χριστούγεννα χωρίς ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

Η πρώτη προσφορά έγινε από το ξενοδοχείο Intercontinental και αποτέλεσε την βάση του δέντρου. Στην συνέχεια, οι περαστικοί συνέχισαν την προσπάθεια, ενώ το βαν των εθελοντών των Γιατρών του Κόσμου και της ομάδας Care των Atenistas δεν προλάβαινε να φορτώνει τις προμήθειες.

Μπορεί το κρύο να ήταν τσουχτερό, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Αθηναίους να συμμετάσχουν σε αυτήν την συγκινητική χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Για όσους δεν πρόλαβαν, οι προσφορές σε γάλα, όσπρια, ρύζι και μακαρόνια συνεχίζουν να γίνονται δεκτές στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου (Σαπφούς 12, πλατεία Κουμουνδούρου).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v