17 δισεκατομμυριούχοι δωρίζουν περιουσίες!

Τη μισή τους περιουσία δεσμεύθηκαν να δωρίσουν στη φιλανθρωπική εκστρατεία των Bill Gates και Warren Buffet δεκαεπτά δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι ιδρυτές του Facebook.
17 δισεκατομμυριούχοι δωρίζουν περιουσίες!
Δεκαεπτά επιπλέον δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι ιδρυτές του Facebook, Mark Zuckerberg και Dustin Moskovitz, δεσμεύθηκαν να δωρίσουν την μισή τουλάχιστον περιουσία τους στην φιλανθρωπική εκστρατεία που διοργανώνουν ο Warren Buffett και ο Bill Gates, δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Συνολικά μέχρι σήμερα, 57 δισεκατομμυριούχοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία «The Giving Pledge», την οποία εμπνεύστηκαν ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates με την σύζυγό του Melinda και ο γκουρού των επενδύσεων Warren Buffett, τον Ιούνιο.

Οι ιδρυτές έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς πολυεκατομμυριούχους να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή περιουσία κατά την διάρκεια της ζωής τους ή μετά θανάτον, και να δηλώσουν δημοσίως την πρόθεσή τους με ανοιχτή επιστολή.

Η εκστρατεία The Giving Pledge δεν δέχεται χρήματα, ούτε προτείνει στους δωρητές πού να κάνουν τις δωρεές τους, παρά ζητεί από τους εύπορους να αναλάβουν την ηθική δέσμευση της φιλανθρωπίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v