ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

17 δισεκατομμυριούχοι δωρίζουν περιουσίες!

Τη μισή τους περιουσία δεσμεύθηκαν να δωρίσουν στη φιλανθρωπική εκστρατεία των Bill Gates και Warren Buffet δεκαεπτά δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι ιδρυτές του Facebook.

17 δισεκατομμυριούχοι δωρίζουν περιουσίες!

Δεκαεπτά επιπλέον δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι ιδρυτές του Facebook, Mark Zuckerberg και Dustin Moskovitz, δεσμεύθηκαν να δωρίσουν την μισή τουλάχιστον περιουσία τους στην φιλανθρωπική εκστρατεία που διοργανώνουν ο Warren Buffett και ο Bill Gates, δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Συνολικά μέχρι σήμερα, 57 δισεκατομμυριούχοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία «The Giving Pledge», την οποία εμπνεύστηκαν ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates με την σύζυγό του Melinda και ο γκουρού των επενδύσεων Warren Buffett, τον Ιούνιο.

Οι ιδρυτές έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς πολυεκατομμυριούχους να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή περιουσία κατά την διάρκεια της ζωής τους ή μετά θανάτον, και να δηλώσουν δημοσίως την πρόθεσή τους με ανοιχτή επιστολή.

Η εκστρατεία The Giving Pledge δεν δέχεται χρήματα, ούτε προτείνει στους δωρητές πού να κάνουν τις δωρεές τους, παρά ζητεί από τους εύπορους να αναλάβουν την ηθική δέσμευση της φιλανθρωπίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v