Γεννήθηκε αγελάδα-panda: Πώς η βιολογία γίνεται επιχείρηση

Ως πού θα φτάσει ο άνθρωπος συναγωνιζόμενος την φύση; Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, γεννήθηκε κατοικίδιο-μινιατούρα, που αποτελεί συνδυασμό αγελάδας και panda, αποτέλεσμα επιστημονικού οίστρου –και ανθρώπινης επιχειρηματικότητας.
Γεννήθηκε αγελάδα-panda: Πώς η βιολογία γίνεται επιχείρηση
Νέο μέλος απέκτησε η φάρμα του Chris Jessen στο Κολοράντο, λίγο πριν αφιχθεί το 2011. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήρθε στον κόσμο ένα ζώο με… κρίση ταυτότητας, καθώς αποτελεί μια σπάνια μίξη των ειδών της αγελάδας και της αρκούδας panda.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, πρόκειται για βοοειδές, αλλά σε mini μέγεθος και με χαρακτηριστικά ενός panda. Συγκεκριμένα, η «λευκή ζώνη» στην μέση του κορμού του και οι χαρακτηριστικοί κύκλοι στο κεφάλι του σηματοδοτούν την συγγένειά του με το συμπαθές αρκουδάκι.

Δεν πρόκειται φυσικά για ένα παιχνίδι της φύσης, αλλά για άλλη μια παρέμβαση του ανθρώπου στον τομέα των γονιδίων. Ο υπεύθυνος του "project" Richard Gradwohl επιχειρεί τα τελευταία χρόνια βιολογικές αλχημείες και χρησιμοποιεί ως παιχνίδια του τα… χρωμοσώματα των ειδών για να παράγει παράξενα υβρίδια. Το πιο πρόσφατο από αυτά είναι ο Ben, η αγελάδα-panda του Jessen, η οποία ανήκει στην πολύ κλειστή ομάδα των 24 παρόμοιων υβριδίων που υπάρχουν στον κόσμο.

Ο Gradwohl υποστηρίζει πως χρειάστηκε να δουλέψει επί 44 χρόνια πάνω σε οκτώ διαφορετικές «ράτσες» αγελάδας για να πετύχει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Το αν μη τι άλλο χαριτωμένο ζωάκι δεν προορίζεται ασφαλώς για το πιάτο του κτηνοτρόφου, αλλά διατίθεται προς πώληση ως κατοικίδιο.

«Κάποιοι ενδιαφερόμενοι από την Κίνα πέρασαν από την φάρμα και έμειναν κατενθουσιασμένοι», δήλωσε περήφανα ο Gradwohl για την αυξανόμενη ζήτηση παράξενων «μεταλλαγμένων» κατοικιδίων, μία μόδα που είναι ήδη αρκετά διαδεδομένη στην Ασία. Στην φάρμα του Jessen μπορεί κανείς να βρει κι άλλες αγελάδες-μινιατούρες, καθώς και ένα mini καγκουρό. Όσο για την τιμή του Ben; Μόλις 30.000 δολάρια.

Γνωρίστε τον «σπάνιο» Ben και την μαμά του, μέσα από το παρακάτω video.


Θεωρείτε πως είναι θεμιτό να παράγονται τέτοια είδη με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση; Ο άνθρωπος «παίζει» με την φύση ή παραβιάζει τους κανόνες της;

Πηγή: dailymail.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v