Suite Space Resort: Κάντε κράτηση στο... Διάστημα

Μια κατασκευαστική με έδρα την Βαρκελώνη σκοπεύει να ανοίξει το πρώτο «διαστημικό» ξενοδοχείο το 2012, με πολλούς να αμφισβητούν την συγκεκριμένη επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και το χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί από την εταιρεία.
Suite Space Resort: Κάντε κράτηση στο... Διάστημα
Η στιγμή που όλοι θεωρούσαμε ότι θα ανήκε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας πλησιάζει- ή έστω έτσι δηλώνουν οι αρχιτέκτονες του Galactic Suite Space Resort, του πρώτου ξενοδοχείου στο διάστημα, η διαμονή στο οποίο θα κοστίζει τρία εκατομμύρια ευρώ για τρία βράδια, συμπεριλαμβανομένων οκτώ εβδομάδων εκπαίδευσης σε τροπικό νησί. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους, οι επισκέπτες θα δουν τον ήλιο να ανατέλλει δεκαπέντε φορές την μέρα και θα ταξιδέψουν γύρω από την Γη ογδόντα φορές. Θα φοράνε επίσης στολές από Velcro, έτσι ώστε να μπορούν να μετακινούνται στα δωμάτιά τους «κολλώντας» στους τοίχους όπως ο... Spider Man.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Galactic Suite Ltd και πρώην μηχανικός διαστημικών σκαφών, Xavier Claramunt, πιστεύει ότι το έργο θα βάλει την εταιρεία του στην πρώτη γραμμή μιας νεοσύστατης βιομηχανίας με τεράστιο μέλλον μπροστά της και ότι τα διαστημικά ταξίδια θα γίνουν ακόμα πιο διαδεδομένα στα επόμενα χρόνια. «Είναι πολύ φυσιολογικό να πιστεύετε ότι τα παιδιά σας, πιθανότατα σε δεκαπέντε χρόνια, θα μπορούν να περάσουν ένα σαββατοκύριακο στο διάστημα», δήλωσε στην τηλεόραση των Reuters.



Η εταιρεία Galactic Suite Ltd που ιδρύθηκε το 2007, ελπίζει να ξεκινήσει το σχέδιό της με ένα μικρό σκάφοςσε τροχιά τετρακοσίων πενήντα χιλιομέτρων από την Γη, που θα κινείται με ταχύτητα τριάντα χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα και θα χωράει τέσσερεις επισκέπτες και δύο αστροναύτες-πιλότους. Οι επισκέπτες θα χρειαστούν μιάμιση μέρα για να φτάσουν στο σκάφος, το οποίο ο Claramunt παρομοιάζει με ένα καταφύγιο στο βουνό. «Όταν οι επιβάτες φτάσουν στον πύραυλο, θα μένουν εκεί για τρεις μέρες, έτσι ώστε να μην νιώσουν εγκαταλειμμένοι . Μετά από τρεις μέρες ο επιβάτης θα μπαίνει στον πύραυλο μεταφοράς και θα επιστρέφει στην Γη», λέει.



Μέχρι στιγμής, παραπάνω από διακόσια άτομα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το ταξίδι στο διάστημα και σαράντα τρία έχουν ήδη κάνει κράτηση. Οι πύραυλοί που θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά των επισκεπτών στο διάστημα θα είναι ρωσικής κατασκευής, ενώ ή εκτόξευσή τους θα γίνει από νησί στην Καραϊβική.

Πολλοί είναι εκείνοι πάντως που επικρίνουν το έργο, αμφισβητώντας το χρονικό πλαίσιο που έχει δοθεί για την δημιουργία του, καθώς και τον τρόπο με τον οποίον βρέθηκαν τα χρήματα. Ο ίδιος ο Claramunt λέει, πως ένας ανώνυμος δισεκατομμυριούχος και λάτρης του διαστήματος, έδωσε τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση του έργου.

Νικόλας Γεωργιακώδης, πηγή: Reuters.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v