Γραφεία συνοικεσίων: Στέφανα με... προξενιό

Αν ακούγοντας προξενιό σας έρχονται στο μυαλό στάμνες, αγγελίες συνταξιούχων και η Γεωργία Βασιλειάδου μαζί με τον Αυλωνίτη, τότε έχετε μείνει πίσω. Τα γραφεία συνοικεσίων έχουν εξελιχθεί και πλέον ολοένα και περισσότερος κόσμος καταφεύγει σε αυτά για να βρει τον ιδανικό σύντροφο.
Γραφεία συνοικεσίων: Στέφανα με... προξενιό
του Νικόλα Γεωργιακώδη

«38χρονη πτυχιούχος φαρμακευτικής επιθυμεί γνωριμία γάμου με κύριο έως 45 χρόνων εμφανίσιμο, πτυχιούχο και οικονομικά ανεξάρτητο. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Διαμονή Αθήνα.» Μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά τα συνοικέσια συνεχίζουν να είναι τις μόδας ακόμα και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησε ο «θεσμός». Ορισμένα γραφεία μάλιστα έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, προσλαμβάνοντας εξειδικευμένους ψυχολόγους που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με την περίπτωσή σας και θα σας προτείνουν τον κατάλληλο σύντροφο.

Πολλοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν στα γραφεία γνωριμιών ευελπιστώντας ότι θα βρουν το έτερον τους ήμισυ και αν πιστεύετε ότι πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για άτομα μεγάλης ηλικίας που «ξέμειναν» στα γεράματα είστε γελασμένοι. Σίγουρα υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις, αλλά την τελευταία πενταετία , τα άτομα που απευθύνονται στις επιχειρήσεις του κλάδου είναι 25-45 ετών, οικονομικά ευκατάστατα, εμφανίσιμα και κοινωνικά καταξιωμένα. Aν και ο ανταγωνισμός από το Iντερνετ είναι σήμερα μεγάλος, με τα chat rooms να δημιουργούν διαδικτυακές παρέες, τα γραφεία γνωριμιών υπόσχονται μεγαλύτερη ασφάλεια και σοβαρότητα, εχεμύθεια και –τις περισσότερες φορές- θετικό αποτέλεσμα. Οι προκαταλήψεις που υπήρχαν για όσους επισκέπτονταν τέτοια γραφεία έχουν εκλείψει και τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει απελευθερώσει πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν μια διέξοδο από το στρες και το άγχος της καθημερινότητας.

Αν ενδιαφέρεστε για μια γνωριμία που ίσως σας αλλάξει την ζωή, ή αν απλά θέλετε να γνωρίσετε καινούργια άτομα, ξεχωρίσαμε τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο.

Λούης – Διεθνή Συνοικέσια
Το γραφείο συνοικεσίων Λούης (από το 1950) είναι ίσως το πιο γνωστό γραφείο στην Ελλάδα. Το 2004 μάλιστα, είχε μπει και στο βιβλίο Γκίνες μιας και έκανε συνολικά 507 γάμους! Όπως μας ξεκαθάρισε η ιδιοκτήτρια κ. Λούη, σκοπός των γνωριμιών που γίνονται μέσω του γραφείου είναι αποκλειστικά ο γάμος. Ο ενδιαφερόμενος δίνει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και υπογράφει ένα συμβόλαιο απεριορίστου χρόνου που κοστίζει 700€. Με αυτό το συμβόλαιο μπορεί να εξασφαλίσει όσα ραντεβού θέλει, προκειμένου να βρει τον κατάλληλο ή την κατάλληλη για να ενώσει τη ζωή του. Το γραφείο αριθμεί μέχρι σήμερα 20.000 άτομα, αριθμός που αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε συνέντευξη με την κ. Λούη επικοινωνήστε στο 210 – 4176812.




OnePlusOne Dating Club
«Η ζωή είναι ωραία όταν την μοιραζόμαστε» Με αυτό το μότο το γραφείο γνωριμιών oneplusone με υπεύθυνη την ψυχολόγο κ. Λένα Καστρησίου λειτουργεί από το 2004 και έχει στο ενεργητικό του πολλές και αξιόλογες γνωριμίες. Εκεί θα βρείτε μόνο συνειδητοποιημένα άτομα, ενώ όλα τα προφίλ που εμφανίζονται στο site του γραφείου είναι ελεγμένα και πραγματικά. Οι γνωριμίες δεν αποσκοπούν απαραίτητα σε γάμο, ενώ έχετε τρεις επιλογές δικτύωσης: Το online πρόγραμμα, το social club πρόγραμμα και τα παιχνίδια γνωριμιών speed dating. Για το online πρόγραμμα, αφού κλείσετε ραντεβού και μιλήσετε με την ίδια την κα. Καστρήσιου, γίνεστε μέλος του club (κόστος 75€) και σας παρέχεται ο κωδικός για την είσοδο στο site. Για κάθε μήνα παραμονής σας στο club πληρώνετε 40€, ανεξαρτήτως των πόσων ραντεβού θα κάνετε. Γιa να γίνετε μέλος στο social club, χρειάζεται μια πρόσφατη φωτογραφία σας, ενώ ετήσια συνδρομή για τις δραστηριότητες ανέρχεται στα 175 ευρώ (+75€ εφάπαξ). Το speed dating τέλος, σας δίνει την δυνατότητα κοντά στο σπίτι σας να γνωρίσετε 10 άτομα του αντίθετου φύλου μόλις σε 60 λεπτά. Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων είναι 35 χρόνια. Για να κλείσετε ραντεβού:210 80 85 338 από τις 1: 00μμ έως τις 9:00μμ. Λεωφόρος Κηφισίας 255.

Elite Club
Με τριάντα χρόνια πείρας στον χώρο, το Elite club στην Γλυφάδα υπόσχεται να σας βοηθήσει να βρείτε το ταίρι σας. Θα χρειαστεί να δώσετε τα στοιχεία σας έπειτα από ραντεβού με την σύμβουλο σχέσεων, ενώ η εφάπαξ τιμή εγγραφής είναι 600€, ανεξάρτητα με το πόσα ραντεβού θα κάνετε μέχρι να βρείτε τον/την κατάλληλο/ η. Το γραφείο επίσης διοργανώνει εκδηλώσεις και ταξίδια γνωριμιών με όλα τα μέλη του. Οι ηλικίες που «παίζουν» είναι από 28-78 χρονών. Για περισσότερες πληροφορίες: 2108985671. Παπανδρέου 11, Γλυφάδα.



Πάππας
Εάν ψάχνετε τον σύντροφο της ζωής σας τότε να το… πείτε του Πάππα, μιας και η 65χρονη πείρα του γραφείου στον χώρο λέει πολλά. Έμπειροι συνεργάτες και επαγγελματισμός θα σας βοηθήσουν ώστε να γνωρίσετε άτομα που θα σας ενδιαφέρουν. Το γραφείο απευθύνεται σε άτομα που έχουν σοβαρό σκοπό, ενώ για να εγγραφείτε και να ανοίξετε φάκελο θα πρέπει να προσκομίσετε την ταυτότητά σας και μια φωτογραφία. Ύστερα από την συνέντευξη με τους υπεύθυνους και την πληρωμή 700€, θα μπορείτε να ξεκινήσετε τις συναντήσεις με άτομα που θα έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και επιθυμίες με εσάς. Όπως μας είπε και ο κ. Πάππας, τα πάντα είναι θέμα χημείας και χαρακτήρα. Οι συναντήσεις μπορούν να γίνονται είτε στο γραφείο, είτε σε χώρο που εσείς θα επιλέξετε. Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά και εισέλθετε εις.. γάμου κοινωνία τότε θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον 200€ για την επιτυχή κατάληξη. Η πλειοψηφία των ατόμων είναι από 32 -45 χρονών. Πληροφορίες: Ομήρου 38 Κολωνάκι, 2103620147.

 

Επίσης:
* Επικοινωνία club, 25ης Μαρτίου 8, Μαρούσι, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 8068197, 210 8068107.
* Singles Club, Α. Μεταξά 27-29 - Γλυφάδα. 210.89.85.277 
* Armonia Club,  Δωδεκανήσου 10Α, Θεσσαλονίκη. 2310526916
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v