eBay: Πωλείται... το νόημα της ζωής!

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα παλιά σας αντικείμενα; Νομίζετε πως κάποια από αυτά είναι πολύ παράξενα για να τα πουλήσετε ή έστω να τα χαρίσετε σε κάποιον; Να είστε βέβαιοι πως σφάλλετε. Αν κάποιοι κατάφεραν να πουλήσουν στο eBay το internet, το νόημα της ζωής και τον ανιχνευτή UFO, τότε σίγουρα για όλους υπάρχει ελπίδα.
eBay: Πωλείται... το νόημα της ζωής!

Πρέπει να έχετε ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που δημοπρατούν παράξενα πράγματα στο eBay, όπως το παιδί που προσέφερε την παρθενιά του σε τιμή πλειοδοσίας ή τους καραφλούς τύπους που διέθεσαν τα κεφάλια τους ως διαφημιστικό χώρο. Αλλά αυτά δεν είναι τίποτα συγκριτικά με κάποια άλλα αντικείμενα που πήραν τη δική τους θέση στην ψηφιακή πλατφόρμα πλειστηριασμών που λέγεται eBay.

Εδώ μαζέψαμε δέκα από τα πιο παράξενα πράγματα που εμφανίστηκαν ποτέ στο eBay. Για να συμπεριληφθούν στη λίστα μας, το αντικείμενο ή τα αντικείμενα πρέπει να έχουν δεχθεί τουλάχιστον μία προσφορά τιμής, αποδεικνύοντας το ρητό που λέει πως οτιδήποτε και να πρέπει να πουλήσεις, κάπου υπάρχει ο κατάλληλος αγοραστής.

10. Αντικείμενο #191367029: Το Ίντερνετ

Αν κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πωλούν τεμάχια γης στο φεγγάρι, τότε γιατί να μη μπορεί κάποιος να πουλάει το Ίντερνετ; Κάποιος έκανε ακριβώς αυτό, ξεκινώντας με την πολύ συμφέρουσα προσφορά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Φυσικά, επρόκειτο απλά για μία φάρσα και είναι απίθανο να πραγματοποιήθηκε ποτέ αυτή η αγοραπωλησία μέσω του συστήματος Pay Pal. Θα ήταν, ωστόσο, η συμφωνία του αιώνα -ο αγοραστής θα είχε τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ.

9. Αντικείμενο #277481422: Ανιχνευτής UFO

Πατέντα που δημιουργήθηκε από μία βραζιλιάνικη εταιρία, αυτό το βελτιωμένο μαγνητόμετρο υποτίθεται πως εντοπίζει δραστηριότητα προερχόμενη από UFO και έχει αποδειχθεί ότι δουλεύει όταν κόκκινες και πορτοκαλί δεσμίδες φωτός εμφανίζονται στον ουρανό του Sao Paolo. Δυστυχώς, δεν διασφαλιζόταν στο 100% με εγγύηση λόγω του γεγονότος ότι ”τα προωθητικά συστήματα των UFO δεν είναι όμοια.” Γιατί θέλησε ο πωλητής να αποχωριστεί ένα τόσο μοναδικό αντικείμενο; Δεν υπήρχε πρόβλημα, είχε δύο. Τελική τιμή πώλησης: 135,03 δολάρια.

8. Αντικείμενο #248619068: Το Νόημα της Ζωής

Κάποιος τελικά το βρήκε, και το έθεσε σε πλειστηριασμό στο eBay. Και παρά τις οχτώ προσφορές, αυτό το εκπληκτικό εύρημα δεν ”έπιασε” πολλά. Πρέπει να ήταν όμως τα καλύτερα 3,36 δολάρια που ο νικητής πλειοδότης ξόδεψε ποτέ.

7. Αντικείμενο #1178647016: Ρωσικό Δοκιμαστικό Διαστημικό Λεωφορείο

Αυτό το μοναδικό στο είδος του αντικείμενο προσφέρθηκε κάποτε από μία ρωσική εταιρία για 2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά αναρτήθηκε στο eBay για ”ένα κλάσμα αυτού”. Δεν έγινε γνωστό πόσα ζητήθηκαν για το τόσο υποτιμημένο διαστημόπλοιο Bor-5 VKK, γιατί η τιμή κλεισίματος δεν επιτεύχθηκε ποτέ. Η δημοπρασία έληξε στα 25.200 δολάρια, αλλά πρέπει να ήταν τα 5.000 δολάρια, κόστος μεταφοράς, που τρόμαξαν και απέτρεψαν τους πιθανούς αγοραστές.

6. Αντικείμενο #2961640885: Φονικός Εξοπλισμός για Βρικόλακες

Ο κάθε στιλάτος κυνηγός βρικολάκων θα λάτρευε αυτό τον ”φονικό εξοπλισμό για βρικόλακες” που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη τα τέλη του 1800, και συμπεριλάμβανε, μεταξύ άλλων, ένα σταυρωτό δοξάρι με τέσσερα ασημένια βέλη, ένα εβένινο ξύλινο παλούκι, ένα μεγάλο μπουκάλι με αγιασμό και διάφορα χειρουργικά εργαλεία. Ένα συμπαγές μαονένιο ξύλινο κουτί κρατούσε τα αντικείμενα ασφαλή μέχρι να χρειαστούν. Τελική προσφορά: 4.550 δολάρια.

5. Αντικείμενο #289158639: Πραγματικό Συρρικνωμένο Κεφάλι

Κατευθείαν από την ινδιάνικη φυλή Jivaro στις ζούγκλες του Εκουαδόρ, ως την μεγαλύτερη ηλεκτρονική αγορά του κόσμου, 26 συνολικά συρρικνωμένα κεφάλια τέθηκαν προς πώληση. Μόνο 7 άνθρωποι έκαναν προσφορά, με τον κορυφαίο αγοραστή να πληρώνει κάτι λιγότερο από 25 δολάρια. Θεωρείται πως αυτός ή αυτή είχε τη δυνατότητα να επιλέξει πρώτος/ -η ανάμεσα στα κεφάλια, που ποικίλανε σε χρώμα, από σκούρο καφέ μέχρι γκρι.

4. Αντικείμενο #2931457201: Φάντασμα σε Βάζο

Σύμφωνα με την ιστορία, ο πωλητής αυτού του αντικειμένου βρήκε ένα σάπιο ξύλινο κουτί καθώς ανίχνευε μέταλλα. Μέσα υπήρχαν δύο γυάλινα βάζα και μία εφημερίδα. Ένα από τα βάζα κατά λάθος έπεσε, εκλύοντας μία περίεργη μαύρη θολούρα. Το άλλο βάζο και η εφημερίδα μεταφέρθηκαν στο σπίτι του, και ο πωλητής κατέληξε να κατατρύχεται από κάτι που μπορούσε να περιγράψει μόνο ως ”Το Μαύρο Πράγμα”.

Επιθυμώντας να περάσει το βάζο (και το φάντασμα) στα χέρια κάποιου άλλου, έβαλε το ακόμα κλειστό βάζο στο eBay, επισημαίνοντας πως μόνο σοβαροί πλειοδότες θα ληφθούν υπ’όψιν. Υπήρχε κόσμος που πρέπει να αγάπησε αυτή την ιστορία, γιατί τελικά υπήρξαν πάνω από 60 προσφορές.

Δυστυχώς, δεν ήταν όλοι από αυτούς σοβαροί, γιατί η τιμή πώλησης έκλεισε στα 90 εκατομμύρια δολάρια. Δεν μαθεύτηκε ποιος τελικά κατέληξε με το βάζο, ή αν είχε και αυτός μεταφυσικούς επισκέπτες. Μετά όμως από αυτή τη δημοπρασία, υπήρξαν πολλά ακόμα αντικείμενα τύπου ”φάντασμα σε βάζο” που καταχωρήθηκαν στο eBay.

3. Αντικείμενο #150118191: Πύραυλος Hughes AIM-4D Falcon των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων

Ναι, ένας πραγματικός πύραυλος δημοπρατήθηκε. Ευτυχώς, αφοπλίστηκε πριν ακόμα πωληθεί. Η προσφορά έφτασε τα 3.950 δολάρια, αλλά η τιμή κλεισίματος δεν επιτεύχθηκε ποτέ.

2. Αντικείμενο #127658711: Νύχια Κατά Συρροή Δολοφόνου

Το 1979, ο Lawrence Bittaker και ο Roy Norris διέσχισαν τη νότια Καλιφόρνια δολοφονώντας στο πέρασμά τους τουλάχιστον πέντε θύματα. Και τώρα, τα νύχια του Roy Norris πωλήθηκαν στο eBay μόνο για 9,99 δολάρια.

Κολλημένα στο πίσω μέρος μίας Χριστουγεννιάτικης κάρτας, συνοδεύονταν από ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον ίδιο το Norris, που το υπέγραφε και το σφράγιζε με το μαύρο δακτυλικό του αποτύπωμα.

1. Αντικείμενο αγνώστου κωδικού: Πίνακας ”Πληγμένη Ζωή”

Μία μάλλον μακάβρια αυτο-προσωπογραφία ενός άνδρα γνωστού μόνο ως ”Harold”, πιστεύεται πως είναι στοιχειωμένη. Ο καλλιτέχνης διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου σε τελικό στάδιο στις αρχές του 2001. Ξέροντας πως δε θα μπορούσε πια να φροντίσει την παραπληγική από αρτηριοσκλήρωση σύζυγό του, τοποθέτησε μία δίκανη καραμπίνα στο κεφάλι της ενώ κοιμόταν και πίεσε τη σκανδάλη.

Μετά πήγε στο δωμάτιο του γραφείου του και έβαλε το όπλο στο στόμα του. Το σπίτι στο οποίο έλαβε χώρα η δολοφονία-αυτοκτονία κάποια στιγμή πωλήθηκε, και οι νέοι ιδιοκτήτες βρήκαν τον πίνακα. Παράξενα πράγματα άρχισαν τότε να συμβαίνουν, όπως ότι ο σκύλος της οικογένειας στεκόταν μπροστά στον πίνακα αγριεμένος, έτσι ο Harold έπρεπε να φύγει… φυσικά για το eBay.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v