10 λόγοι να αρχίσεις απενοχοποιημένα τα block

Έχει καταντήσει το Facebook να σε θυμώνει αντί να σε χαλαρώνει κάθε φορά που σκρολάρεις; Σου έχουμε τη λύση.
10 λόγοι να αρχίσεις απενοχοποιημένα τα block
Κόντρα στην αντίληψη που πάει να διαμορφωθεί, τα social media δεν είναι τηλεόραση, να βλέπεις ό,τι αποφάσισαν κάποιοι άλλοι για σένα. Τα social media είναι πλήρως ρυθμιζόμενα, και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να βλέπεις μόνο ό,τι θέλεις, ό,τι σου αρέσει, ό,τι σε διασκεδάζει και ό,τι σε ηρεμεί κάθε φορά που τα ανοίγεις, είναι μερικά block, ή έστω unfollow/ απόκρυψη όλων των δημοσιεύσεων/ πώς προτιμάς τέλος πάντων να το λες. Κι αυτοί είναι δέκα εξαιρετικοί λόγοι να αρχίσεις.

Στο πρώτο θα νιώσεις λίγες τύψεις, στο δέκατο θαυμάσια

Μην ανησυχείς, όλοι οι πρωτάρηδες έχουμε περάσει από δεύτερες σκέψεις «μήπως αυτό είναι στρουθοκαμηλισμός;» την πρώτη φορά που αποφασίσαμε πως δεν θέλουμε να βλέπουμε τα σφαγμένα ζωάκια που ποστάρει ο ξάδερφος για να «αφυπνίσει συνειδήσεις». Το παν είναι να ξεκινήσεις, μετά παίρνεις το κολάι και το κάνεις πλήρως απενοχοποιημένα.

Θα ηρεμήσει η ψυχή σου

Δεν ξέρουμε τι πιστεύεις για τους καυγάδες στο ίντερνετ (υπάρχει κόσμος που τους θεωρεί ωραίο τρόπο να ξεδίνει τα νεύρα του) αλλά μπορούμε να σου το εγγυηθούμε, καλό στην ψυχική σου υγεία δεν κάνουν. Κι αν δεν πιστεύεις εμάς, να μία από τις πολλές σχετικές έρευνες που το λένε. 

Μην ανησυχείς, δεν θα χάσεις τίποτα

Έτσι όπως είναι δομημένο το πράγμα, με τους περισσότερους από εμάς να ζούμε μεγάλο κομμάτι της ημέρας μας (και) στο ίντερνετ, δεν υπάρχει περίπτωση οι σημαντικές ειδήσεις να μην έρθουν να σε βρουν. Ακόμα και αν ήθελες, ανενημέρωτος/η δεν μπορείς να μείνεις. Απλώς θα μαθαίνεις τα νέα μέσα από το φίλτρο ανθρώπων ή οργανισμών που εμπιστεύεσαι. Πράγμα που μας φέρνει στο…

Θα βρεις τη φυλή σου

…για την οποία δεν απομένει χώρος αν το newsfeed σου κατακλύζεται από τα ποστ των θείων σου που αναρωτιούνται ακόμα τι έχουν μέσα τα εμβόλια και των άλλων θείων σου, που ποστάρουν Γελαστές Καλημέρες.

Θα αποκατασταθεί η πίστη σου στην ανθρωπότητα

Δεν θέλουμε να σε σοκάρουμε, αλλά ο κόσμος δεν είναι αυτό που βλέπεις στην αρχική σελίδα του Facebook. Αυτή είναι μια μικρή, απειροελάχιστη χαραμάδα στον δικό σου μικρόκοσμο και μόνο. Και αν σε αυτήν έχεις επιλέξει να εντάξεις ανθρώπους ή σελίδες που σε θυμώνουν, σε απογοητεύουν, σε στεναχωρούν, είναι πολύ εύκολο να αρχίσεις να πιστεύεις ότι ζεις σε έναν εχθρικό κόσμο. Δεν είναι έτσι. Φτιαξ’ το, και θα δεις.

Θα εξοικονομήσεις ενέργεια

…την οποία ξοδεύεις άδικα προσπαθώντας να πείσεις την παλιά σου συμμαθήτρια ότι οι πολιτικές της απόψεις είναι λάθος. Κανένα σχόλιο του Facebook, όσο έξυπνο, αστείο, εύστοχο, προσεκτικά δομημένο και αν ήταν, δεν άλλαξε ποτέ τον κόσμο. Σταμάτα να προσπαθείς.

Θα γλιτώσεις τους φίλους σου από έξτρα γκρίνια

Ξέρεις τι είναι πιο ενοχλητικό από τα επαναλαμβανόμενα στάτους που γράφουν «σεισμός»; Τα επαναλαμβανόμενα στάτους που γκρινιάζουν για τα επαναλαμβανόμενα στάτους που γράφουν «σεισμός». Καταλαβαίνουμε ότι μερικά πράγματα είναι κουραστικό να τα βλέπεις συνέχεια. Μάντεψε ποια είναι η λύση: α. Να γράψεις ένα στάτους στο οποίο να λες με χαριτωμένο/ αστείο τρόπο «αυτά τα πράγματα με κουράζουν, σταματήστε να τα ποστάρετε»; ή β. Να σταματήσεις να τα βλέπεις;

Θα βλέπεις περισσότερα πράγματα που σε ενδιαφέρουν

Επειδή ο αλγόριθμος του Facebook πριμοδοτεί τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς συχνά στο Messenger, κι αυτοί μπορεί να είναι σόγια που σου στέλνουν φωτογραφίες των παιδιών τους, τελικά δε μένει χώρος στο newsfeed σου για τα ποστ από ομάδες, ή ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, αλλά με τους οποίους δεν αλληλεπιδράς συχνά. Δες το σαν να βγάζεις ρούχα που δεν φοράς ποτέ από τη ντουλάπα, για να κάνεις χώρο για καινούρια.

Δεν θα στεναχωρηθεί κανένας

Το unfollow, καταρχάς, δεν θα το μάθει κανείς. Αν η θεία σου η Τούλα σε πετύχει στον φούρνο και σε ρωτήσει γιατί δεν της κάνεις like στις λουλουδιασμένες καλημέρες που ποστάρει, μπορείς πάντα να τα ρίξεις στον αλγόριθμο, και να πεις πως τελευταία δεν σου τις βγάζει. Εναλλακτικά, αν δεν είσαι από αυτούς που κάνουν 7 ποστ τη μέρα, πες ότι δεν πολυασχολείσαι πια με τα social, βαρέθηκες. Θα βρεις περισσότερη κατανόηση απ’ όση μπορείς να φανταστείς.

Η δράση φέρνει αντίδραση

Αν, πάλι, δε μιλάμε για απλό unfollow αλλά για αποφασιστικό unfriend ή ακόμα πιο τελεσίδικο block, προφανώς έχεις τους λόγους σου, και εξηγήσεις σε κανέναν δεν χρωστάς –εκτός αν νιώθεις πως θέλεις να τις δώσεις. Οι άγραφοι κανόνες του ίντερνετ λένε πως dick pick που δεν ζητήθηκε σηκώνει block χωρίς εξήγηση, και ελαφρυντικά δεν υπάρχουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v