Εκνευριστικοί τύποι γονιών που συναντάς πρώτη μέρα στο σχολείο

Ο «influencer», η «Ελληνίδα μάνα», «η φαρμακόγλωσσα» κι οι υπόλοιποι εκνευριστικοί τύποι γονιών που συναντάς πρώτη μέρα στο σχολείο.
Εκνευριστικοί τύποι γονιών που συναντάς πρώτη μέρα στο σχολείο
Το καλοκαιράκι πέρασε, να ‘ταν κι άλλο κι ο Σεπτέμβρης ήρθε φέρνοντας υποχρεώσεις, απλήρωτους λογαριασμούς και τη νέα σχολική χρονιά. Δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές θα μπουν και πάλι στις τάξεις, την ίδια ώρα που οι γονείς θα σταυρώνουν δαχτυλάκια ώστε όλα να πάνε καλά για τα βλαστάρια τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα συνοδέψουν τα παιδιά τους στην πρώτη μέρα της νέας σχολικής σεζόν, αποχαιρετώντας τα πριν μπουν στην αίθουσα. Τους συμπονάμε και συμπάσχουμε μαζί τους, παρότι κάποιοι εξ αυτών είναι ολίγον τι εκνευριστικοί την πρώτη μέρα στο σχολείο. Μιλώντας τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας, θα αναφερθούμε στους πιο ενοχλητικούς τύπους γονιών, που θα κάτσουν δίπλα σου στον αγιασμό.

Ο/η influencer

Ο/η influencer είναι γονιός μικρότερης ηλικίας, με έναν πιστό κύκλο ακολούθων στα social media. Για τουλάχιστον 10 μέρες μας βομβαρδίζει σε Instagram, Facebook και TikTok με ημιαποτυχημένα μπούμερ αστεία για την επιστροφή των παιδιών του/ης στο σχολείο. Στον αγιασμό θα τον/ην καταλάβεις από το σελφοκόνταρο και τα απανωτά stories που θα κάνει αναμεταδίδοντας τα τεκταινόμενα στο σχολείο. Η μέρα θα κλείσει με ασπρόμαυρο κι ελαφρώς δακρύβρεχτο ποστ για το αγγελούδι του/ης.

Η «Ελληνίδα μάνα»

Όπου Ελληνίδα μάνα, βάλε υπερπροστατευτική κι όπου υπερπροστατευτική, βάλε Ελληνίδα μάνα. Όπως είναι απόλυτα αναμενόμενο η Ελληνίδα μάνα θα κάνει την εμφάνισή της και στην πρώτη μέρα στο σχολείο. Λόγω κόβιντ θα έχει φορέσει τουλάχιστον διπλή μάσκα στο παιδάκι της, δίνοντας σαφείς εντολές για απολύμανση χεριών, ανά τέταρτο. Η τσάντα του παιδιού κοιτά χωρίς ντροπή στα μάτια το σακίδιο του Σπορτ Μπίλι καθώς εντός της, μπορείς να βρεις από μπουφανάκι για να μην πλευριτώσει το δόλιο, όταν έχει ρεύμα, παγούρι, φακό, σπαστό ποτηράκι γιατί σέρνονται μικρόβια, κολατσιό κι ένα φυλαχτό για το μάτι. Την Ελληνίδα μάνα την καταλαβαίνεις από μακριά γιατί φωνάζει στον/ην κανακάρη/κορούλα της πρόσεχε με ρυθμό πολυβόλου, με μόνιμη επωδό της «ξέρω εγώ, δεν ξέρεις εσύ».

H φαρμακόγλωσσα

Από τους πλέον εκνευριστικούς τύπους μαμάδων που θα συναντήσεις την πρώτη μέρα στο σχολείο είναι κι η «φαρμακογλώσσα». Θα την καταλάβεις πολύ εύκολα γιατί θα έχει να πει έναν κακό λόγο για τον καθένα. Βγάζει στη φόρα τα άπλυτα κάθε δασκάλου ή καθηγητή, πετώντας συγχρόνως σπόντες και για άλλους γονείς που έχουν την ατυχία να έχουν τα παιδιά τους στην ίδια τάξη με τον/ην γιόκα/κορούλα της. Πιάνει πρώτη κουβέντα με όσους νέους γονείς βλέπει για πρώτη φορά στο σχολείο, σημειώνοντας στο καρνέ της τα επόμενα θύματά της.

Ο/η πρόεδρος

Ο/η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι συνήθως από τις πλέον εκνευριστικές παρουσίες την πρώτη μέρα στο σχολείο. Έχει ετοιμάσει 5σέλιδο λόγο, που ξεπερνά τρεις φορές σε διάρκεια τον αντίστοιχο του/ης διευθυντή/ντριας. Κάθε χρόνο, υπόσχεται περισσότερα από υποψήφιο βουλευτή, μα τις περισσότερες φορές δεν κάνει ούτε τα μισά των μισών, γιατί οι υπόλοιποι γονείς δεν ενδιαφέρονται και τρέχει μόνος κι έρημος. Όταν τελειώσει την ομιλία πλευρίζει λοιπούς γονείς γιατί και φέτος το ταμείον είναι μείον, ζητώντας τη συνδρομή τους για τα φουκαριάρικα τα τέκνα τους.

Ο «κακομαθημένος»

Κλασική περίπτωση γονιού που έστελνε το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο για κάποια χρόνια, μα επειδή φέτος δεν έβγαιναν τα κουκιά, αναγκάστηκε να το στείλει σε δημόσιο. Κοιτά αφ’ υψηλού τους υπόλοιπους, ξεκινώντας τις 9 από τις 10 προτάσεις με τη φράση «εμείς πέρσι στο ιδιωτικό». Βρίσκει αφορμή με το παραμικρό να πει την μεγαλεπήβολη αποψάρα του για την εκπαίδευση αλλά και για την εξαιρετική ανατροφή που έχει δώσει στα παιδιά του. Φοράει Bluetooth ακουστικό, μα το τηλέφωνό του χτυπάει μόνο για προσφορές από παρόχους ρεύματος.

Ο «γλείφτης» κι ο «πρήχτης» από την πρώτη μέρα χαίρονται

Από τους πλέον ενοχλητικούς τύπους γονιών ο γλείφτης κι ο πρήχτης ξεχωρίζουν από μακριά γιατί έχουν αγκαζάρει καθηγητές και δασκάλους με πρόφαση το ενδιαφέρον τους για την πρόοδο του Γιωργάκη και της Ελενίτσας. Στην πραγματικότητα με δόλιο και χειριστικό τρόπο, θέλουν να τους έχουν από κοντά, ευελπιστώντας σε μια καλύτερη βαθμολογία, παρότι τα παιδάκια τους δεν χρειάζονται διαμεσολαβητή για να τα καταφέρουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, φέρνουν και μικρά πεσκέσια για την καλή χρονιά, γιατί αναγνωρίζουν «το σπουδαίο έργο που επιτελούν ως εκπαιδευτικοί μέντορες» των παιδιών τους. Τη μέρα του αγιασμού ξυπνάνε τα καημένα βλαστάρια τους για να πιάσουν πρώτοι σειρά πλάι στους καθηγητές. Σαν αποκορύφωμα θα ζητήσουν και μια σέλφι με τον/ην διευθυντή/ντρια για να μπει καλά η σεζόν.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v