10 πράγματα του Σεπτέμβρη χειρότερα από το «καλό χειμώνα»

«Wake me up when September Ends», «τώρα τα κεφάλια μέσα», το άνοιγμα των σχολείων κι άλλα Σεπτεμβριανά που είναι χειρότερα από το καλό χειμώνα.
10 πράγματα του Σεπτέμβρη χειρότερα από το «καλό χειμώνα»
Το καλοκαιράκι μας αποχαιρέτησε κι η έλευση του Σεπτέμβρη μας επαναφέρει όλους σε μια κάπως βαρετή καθημερινότητα, με αυξανόμενες υποχρεώσεις, φουσκωμένους λογαριασμούς και πάει λέγοντας. Μέσα σε όλα που έχεις να αντιμετωπίσεις τον Σεπτέμβρη, είναι κι η πλέον απονενοημένη και απεχθής φράση που ακούγεται δυστυχώς όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Αναφερόμαστε φυσικά στην τουλάχιστον άστοχη ευχή: «καλό χειμώνα» που τριγκάρει το είναι μας και βάζει ζόρια στην προσπάθεια διαχείρισης του θυμού μας. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν κάθε Σεπτέμβρη και πολλές φορές βγάζουν νοκ άουτ τον «καλό χειμώνα»

Οι 32αυγουστάκηδες

Ναι παιδιά το ξέρουμε. Ο καιρός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη είναι ιδανικός για λιάσιμο στην παραλία, βουτιές, κοκτειλάρες και ηλιοβασιλέματα. Ωστόσο αυτό το αστειάκι με το καλή 32η Αυγούστου, μόλις το ημερολόγιο δείξει 1η Σεπτέμβρη, έχει παλιώσει περισσότερο κι από το Όσκαρ καλύτερου φίλου που πουλούσαν στη Ρεζέρβα και για κάποιον περίεργο λόγο οι 32αυγουστάκηδες έχουν ακόμη στο γραφείο τους.

«Και τώρα τα κεφάλια μέσα»

Φράση η οποία συναγωνίζεται το «καλό χειμώνα» αλλά κερδίζει στα σημεία, γιατί συνήθως προέρχεται από το αφεντικό ή τον προϊστάμενο στη δουλειά, ενώ τρίβει με αντισηπτικό τα χεράκια του, μετά τη χειραψία σας.

Οι 115 μέρες για τα Χριστούγεννα

Πρόκειται για τύπους/ισσες που περιμένουν εναγωνίως να περάσει το καλοκαίρι για να βάλουν το διαολεμένο σχέδιο τους μπροστά και να ξεκινήσουν το countdown για την κατ’ αυτούς αγαπημένη εποχή των Χριστουγέννων. Δυστυχώς ευδοκιμούν τον Σεπτέμβρη και κάνουν πιάτσα σε όλα τα social media εκεί έξω.

Back to school frenzy

Τα σχολεία ξανανοίγουν κι οι γονείς περιμένουν με καρδιοχτύπι να επιστρέψουν τα βλαστάρια τους στο σχολείο. Τα βλαστάρια τους πάλι όχι και τόσο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έντονη φρενίτιδα σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, η οποία συμβαίνει παράλληλα με βομβαρδισμό διαφημίσεων σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, φυλλάδια, αφίσες, τον αχανή διαδικτυακό κόσμο και κάθε στενό κάθε γειτονιάς που αράζουν παιδάκια.

Το «Wake me up when September Ends»

Το τραγούδι των Green Day λόγω τίτλου μονοπωλεί όλες τις μπούμερ social media αναρτήσεις του Σεπτεμβρίου σε βαθμό που τερματίζει το εκνευριστικόμετρο.

Τα Πρωτοβρόχια

Όχι δεν είμαστε γκρινιάρηδες, ούτε μη μου άπτου για να κράζουμε τα πρωτοβρόχια που σηματοδοτούν και την εποχική αλλαγή ως προς το φθινόπωρο. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια όπου πρωτοβρόχια βάζουμε τροπικές καταιγίδες που θα ζήλευε κι η Ινδονήσια, με πλημμυρισμένους δρόμους, υπόγεια και ισόγεια και πλεούμενα σκουπίδια σε όλη τη χώρα.

«Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»

Αν είσαι μεγαλύτερος από 60 χρονών κι επαναλαμβάνεις τη συγκεκριμένη φράση κάθε φθινόπωρο, πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ειδικό για την έμφυτη ροπή στον κλισεδισμό, η οποία κάνει αβάσταχτη τη συνύπαρξη με τους υπόλοιπους φίλους, συγγενείς, συνεργάτες, συναδέλφους σου.

Όσοι/ες μετρούν αντίστροφα για το επόμενο καλοκαίρι

Ξαδερφάκια εκείνων που μετρούν αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, οι «365 μέρες μέχρι το καλοκαίρι» άνθρωποι ανήκουν σε μια επικίνδυνη για την ψυχική υγεία σου φατρία η οποία πρέπει να εξολοθρευθεί άμεσα.

H στοίβα των απλήρωτων λογαριασμών

Κουφονήσια ήθελες ε; Κοκτειλάρες, ψαράκια με θέα στη θάλασσα και μπαλκόνι με θέα το Αιγαίο; Μακαρόνι τώρα μέχρι να σβήσει ο ήλιος, και βαριαναστεναγμοί μέχρι να πληρωθεί κι αυτή η άτιμη η τελευταία κιλοβατώρα.

Η παρασάνταλη θερμοκρασία

Το μεσημεράκι ρουφάς ένα καυτό αεράκι ήλιου και άπνοιας και εξαϋλώνεσαι από τη ζέστη, ενώ το βράδυ ψάχνεις τσακμακόπετρες για να ανάψεις φωτίτσα και να ζεσταθείς, αφού ήθελες ταρατσάτο ποτάκι στα Βόρεια, με κοντομάνικο πουκαμισάκι. Στα ενδιάμεσα σκάει και μια τροπική καταιγιδούλα, για να κάνει τη Σεπτεμβριανή θερμοκρασία ένα από τα πλέον μισητά πράγματα που φθινοπώρου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v