Οι πιο εκνευριστικοί τύποι που συναντάς σε οργανωμένη παραλία

Ο «Τσιτσιπάς», ο «καβαλάρης των FM» ο «λουόμενος Influencer» και τα άλλα ενοχλητικά παιδιά που συναντάμε στις οργανωμένες παραλίες.
Οι πιο εκνευριστικοί τύποι που συναντάς σε οργανωμένη παραλία
Όλη τη χρονιά δουλεύουμε, περιμένοντας εκείνη την ιερή στιγμή των διακοπών όταν θα απλώσουμε την αράδα μας στην παραλία, παρέα με καφεδάρες, μπύρες ή κοκτέιλ (ανάλογα την ώρα βρε κουτό) μια ανάσα από τη θάλασσα που τόσο αγαπάμε. Υπάρχει κόσμος ωστόσο που προτιμά τις οργανωμένες παραλίες, για να βρει τις αναπαυτικές του ξαπλώστρες και τις στέρεες ομπρελίτσες που προσφέρουν τον πολυπόθητο ίσκιο, ο οποίος μας προστατεύει από το τσουρούφλισμα. Παρόλα αυτά δίπλα σου, δεξιά, αριστερά ή λίγο πιο κάτω είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις κάποιον από τους ενοχλητικούς τύπους που συχνάζουν δυστυχώς σχεδόν σε κάθε οργανωμένη παραλία, σιχτιρίζοντας την τύχη σου που δεν πήγες για κάμπινγκ.

Ο Τσιτσιπάς

Πάνω που έχει έρθει το κλαμπ σάντουιτς, που είχες παραγγείλει ενόσω λιμοκτονούσες από τα συνεχόμενα μακροβούτια κι ετοιμάζεσαι να δαγκώσεις την πρώτη και σημαντικότερη μπουκιά της ημέρας σου. Εκείνη τη στιγμή θα προσγειωθεί στο πιάτο σου το μπαλάκι του «Τσιτσιπά» ρακετοπαίχτη που έχει αρχίσει το εκνευριστικό τάκα τάκα με τον συμπαίκτη του εδώ και κανένα μισάωρο εκνευρίζοντας ολόκληρη την παραλία.

Ο/η λουόμενος/η Influencer

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί μιας και εκτός των άλλων, έχουμε να συντηρήσουμε κι ένα σεβαστό αριθμό ακολούθων στο Instagram feedάρωντας τους υλικό με βουτιές, κοκτέιλ ον δε μπιτς, ηλιοβασιλέματα, καλογυμνασμένα και καλολαδωμένα κορμιά και λουλουδάτα μαγιό. 24/7 ο/η λουόμενος/η Influencer ποζάρει ανελλιπώς, γιατί θέλει να μπει στο μάτι των γονιών του, που δεν τον έκαναν φωτομοντέλο παρότι είχε σοβαρές προτάσεις από το παπουτσάδικο της γειτονιάς του για να λανσάρει πασούμια Γκαμότι και δεν τον άφησαν, αναγκαζόμενος/η να γίνει λογιστής/τρια.

Ο βοηθός του λουόμενου/ης Ιnfluencer

Όπως μπορείς να καταλάβεις κάθε Influencer που σέβεται τον εαυτό του/ης κουβαλά μαζί του/ης κι έναν βοηθό που εκτελεί συνήθως χρέη φωτογράφου, στυλίστα και ανιματέρ όταν το απαιτούν οι καταστάσεις. Είναι αυτός που κουβαλά τσάντες και κινηματογραφικό σχεδόν εξοπλισμό, για να πετύχει το μπούμερανγκ στο Insta, ενώ επιπλήττει κι αυτούς που πλατσουρίζουν σιμά στον/ην ινφλουένσερ γιατί χαλάνε το κάδρο.

Ο «καβαλάρης των fm»

O «καβαλάρης των fm» είναι αυτός ο εκνευριστικός τύπος που κουβαλά παντού το κασετοφωνάκι ή ένα μικρό ηχειάκι παραλίας, με αποτέλεσμα όλη η πλαζ να ακούει τις μουσικές και ραδιοφωνικές επιλογές. Συνήθως θα βάζει μπιτάκια και θα κουνά γοφούς άνωθεν ξαπλώστρας, ενώ άλλοτε θα μερακλώνει, αφιερώνοντας τα τραγούδια στους υπόλοιπους λουόμενους

Άλλες φορές θα ακούει στο τέρμα ποδοσφαιρικούς αγώνες, γιατί τους έχει παίξει στο στοίχημα, ενώ αν κάποιος διαμαρτυρηθεί για την ένταση εφευρίσκει νέα μπινελίκια, με τα οποία τον λούζει γιατί είναι ξενέρωτος και δεν απολαμβάνει την τσάμπα διασκέδαση που προσφέρει.

Ο ταπεράκιας

Ο ταπεράκιας είναι κλασσική περίπτωση Έλληνα λουόμενου ο οποίος δεν θέλει να χρυσοπληρώσει τον καφέ τις μπύρες και τα φαγητά εκτός από τις ξαπλώστρες. Για αυτόν τον λόγο μπουκώνει το ψυγειάκι με μπύρες κι αναψυκτικά και τα ταπεράκια με ότι περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα, στήνοντας τσιμπούσια on the beach. Συνήθως παρεΐζει με τον καβαλάρη των fm.

O αντισηπτικός

Πρόκειται για τύπο που συχνάζει στις οργανωμένες παραλίες τα δύο τελευταία χρόνια όπως αντιλαμβάνεσαι. Θα τον καταλάβεις γιατί κουβαλά στο σακίδιο του μπόλικα ντετόλ με τα οποία ψεκάζει τετράκις πριν κάτσει, ξαπλώστρες, τραπεζάκια, ομπρέλες, πετσέτες και το παιδί που παίρνει τις παραγγελίες. Σφραγίζει αεροστεγώς κλειδιά, γυαλιά, πορτοφόλια, ενώ πληρώνει μόνο ανέπαφα με κάρτα, ακόμη και το μπουκαλάκι νερό. Κουβαλά μαζί του και ειδική μεζούρα, ώστε να είναι βέβαιο ότι τηρούνται οι αποστάσεις ενώ μόλις αντιληφθεί φτέρνισμα, στέλνει μετά του υπευθύνου των ξαπλωστρών self test στο ύποπτο κρούσμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v