Πλήθος καταγγελιών για βιασμούς σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Κόρινθο

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η καταγγελία της 24χρονης για βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η Εισαγγελία εξετάζει ενδεχόμενο κύκλωμα μαστροπείας.
Πλήθος καταγγελιών για βιασμούς σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Κόρινθο
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία της 24χρονης για βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, την στιγμή που η Εισαγγελία εξετάζει ενδεχόμενο κύκλωμα μαστροπείας το οποίο πιθανώς ξεπερνά τα εγχώρια σύνορα.

Ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης η οποία παραχώρησε -βρίσκοντας την ψυχική δύναμη- μια συγκλονιστική συνέντευξη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, έχει στη διάθεσή του άλλες δύο καταγγελίες για βιασμούς κατά τους οποίους οι θύτες ακολούθησαν την ίδια τακτική.

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σε μένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι» είπε αρχικά, και πρόσθεσε πως δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο» το 2016 και 2018, αντίστοιχα.

Πάντως, υποστήριξε πως τα πρόσωπα στην καταγγελία της 24χρονης δεν είναι τα ίδια πρόσωπα που αναφέρονται στις νέες καταγγελίες.

Έκκληση στα θύματα

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση, επειδή, όπως είπε, πραγματοποιείται μια τεράστια προσπάθεια από ολόκληρη την κοινωνία, και κυρίως από τις γυναίκες, να βγει στο φως η αλήθεια, «να βγουν όλα τα θύματα που υπέστησαν βία χωρίς φόβο να καταγγείλουν το γεγονός αυτό».

Το κύκλωμα

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας στο MEGA, επεσήμανε πως το «κύκλωμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, επεκτείνεται και σε άλλες χώρες. Αυτές τις πληροφορίες έχω ως δικηγόρος. Είναι πολύ οργανωμένο κύκλωμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών».

«Δεν είναι μόνο δύο «τοπικοί παράγοντες» που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες και θα τις μεταφέρω στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για «τέσσερα πέντε ηγετικά στελέχη». «Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα» κατέληξε.

17χρονη κατήγγειλε 16χρονο για βιασμό

Μία ακόμη υπόθεση βιασμού βλέπει το φως στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που σοκάρουν οι αποκαλύψεις της 24χρονης για το πώς βιάστηκε σε ξενοδοχείο της πόλης.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο 16χρονος με τη χρήση βίας βίασε την 17χρονη, σε υπαίθριο χώρο στη Θεσσαλονίκη.

Η ανήλικη κατήγγειλε χθες τον βιασμό της, ο οποίος έγινε στις 17 Ιανουαρίου. Ο ανήλικος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Ο 16χρονος σήμερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Ποινική δίωξη σε δύο άνδρες για βιασμό 20χρονης στον Βόλο

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό άσκησε ο εισαγγελέας του Βόλου σε δύο νεαρούς άνδρες 22 και 24 ετών από τη Λάρισα, μετά την καταγγελία που έκανε στα social media μία 20χρονη κοπέλα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, το καλοκαίρι η 20χρονη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook πως έπεσε θύμα βιασμού από δύο άνδρες οι οποίοι την μετέφεραν σε έρημη τοποθεσία στον Βόλο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου την κάλεσε να καταθέσει τα όσα έγιναν. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 20χρονη, είχε βγει με μία φίλη της και δύο αγόρια. Όταν η φίλη αποχώρησε για το σπίτι της, εκείνη δέχθηκε να τη μεταφέρουν στο σπίτι οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι τελικά τη μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία και τη βίασαν.

Στην απολογία τους οι δύο νεαροί παραδέχτηκαν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί της, αλλά ισχυρίζονται ότι έγινε με τη συναίνεσή της.

Στους δύο νεαρούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό από κοινού και αφέθηκαν ελεύθεροι με το περιοριστικό μέτρο της μη εξόδου από τη χώρα.

Έφηβος αποπειράθηκε να βιάσει 8χρονη στην Κόρινθο

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα στην Κόρινθο όταν ένας 16χρονος Ρομά αποπειράθηκε να βιάσει μία 8χρονη, επίσης Ρομά στα Ταρσινά Κορινθίας.

Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του ανηλίκου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον πατέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν σήμερα στα Δικαστήρια της Κορίνθου ενώπιον του εισαγγελέα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v