ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ανακαλεί η efood μετά τον σάλο στα social media

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media την Παρασκευή, η efood έστειλε νέο μήνυμα στους διανομείς σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Ανακαλεί η efood μετά τον σάλο στα social media

Μαζικές αντιδράσεις ξέσπασαν χτες στο ελληνικό διαδίκτυο, μετά την κυκλοφορία μηνύματος της efood προς 115 διανομείς της, των οποίων η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο μήνυμα, η εταιρεία ενημέρωνε τους διανομείς πως μετά τη λήξη της σύμβασής τους θα μπορούσαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί της μόνο ως freelancers (αυτοαπασχολούμενοι δηλαδή, ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών).

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media, με το hashtag #cancel_efood να παραμένει πρώτο trend στο Twitter από το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά και τις πολιτικές διαστάσεις που πήρε το θέμα, η efood έστειλε νέο μήνυμα στους διανομείς στις 22.25 το βράδυ της Παρασκευής, στο οποίο μιλά για «λανθασμένη επικοινωνία». Στο μήνυμα διευκρινίζεται πως κάθε διανομέας θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα ανανεώσει τη σύμβασή του με τους όρους που ισχύουν και σήμερα, ή να γίνει freelancer. Το μήνυμα καταλήγει «η επιλογή θα είναι δική σας».

Εδώ το πρώτο μήνυμα, που στάλθηκε την Τετάρτη 15/9, και το δεύτερο, της Παρασκευής 17/9:Ποια είναι η efood

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day.gr, η εταιρεία efood ιδρύθηκε το 2012 από τους αδερφούς Παμίνο και Κωνσταντίνο Κυρκίνη, με συνεργαζόμενους επενδυτές. Το 2020 ήταν, αναμενόμενα, η καλύτερη χρονιά της, λόγω της πανδημίας που εκτόξευσε τον κλάδο του delivery, με τις πωλήσεις να καταγράφουν αύξηση 49,4% το 2020, ανερχόμενες σε 64,5 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 31,653 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 33,5%. Τα δε καθαρά κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας ανήλθαν σε 21,34 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 27,2% σε σχέση με το 2019.

Σε απόλυτους αριθμούς, τα έσοδα της επιχείρησης ήταν 13,4 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα το 2020 από το 2019, λόγω της εκτόξευσης των παραγγελιών και της διεύρυνσης του δικτύου συνεργαζόμενων καταστημάτων, που πλέον αγγίζουν τα 15.000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v