Πράγματα που κάνουν το λοκντάουν κάπως να παλεύεται

Καλό είναι βλέπουμε τη θετική πλευρά σε καθετί γύρω μας. Ακόμη και το λοκντάουν έχει πράγματα που το κάνουν κάπως να παλεύεται.
Πράγματα που κάνουν το λοκντάουν κάπως να παλεύεται
Το ξέρουμε ότι έχει περάσει ένας χρόνος και βάλε από όταν ξεκίνησε η πανδημία. Το ξέρουμε επίσης ότι το δεύτερο λοκντάουν μετρά περισσότερο από ένα εξάμηνο κι ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να πάμε να προσκυνήσουμε πιούμε μια μπύρα στα μπαρ μόλις ανοίξουν. Παρόλα αυτά αν γκρινιάζουμε διαρκώς και στεναχωριόμαστε δεν θα δούμε χαΐρι. Ίσως αν επικεντρωθούμε στα πράγματα που κάνουν το λοκντάουν κάπως να παλεύεται να βγούμε έχοντες σώας τας φρένας από όλη αυτή την πανδημική κρίση και τον εγκλεισμό. Always look on the bright side of life που λέγανε κι οι Monty Python λοιπόν και θα περάσει κι αυτό.

Δουλειά με τις πιτζάμες

Δεν αγιάζουμε την τηλεργασία, ωστόσο δεν γίνεται να μην της στείλουμε τα σέβη μας αφού μας επιτρέπει να δουλεύουμε αχτένιστοι με τις πιτζάμες μας δίχως τα στραβωμένα βλέμματα του προϊστάμενου επειδή φορέσαμε αθλητικά κι όχι σκαρπινάκι. Όταν οι ζωές μας επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς είναι σίγουρο πως θα νοσταλγήσουμε το πιο άνετο dress-code που είχαμε ποτέ.

Γύρισες στη φύση

Είναι σίγουρο πως οι βόλτες που έκανες σε πάρκα, μικρά άλση, χώρους πρασίνου και παραλίες την περίοδο του λοκντάουν  είναι πολλαπλάσιες όσων είχες κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αναζήτησες το πράσινο κι ανταποκρίθηκες στο κάλεσμα της φύσης γιατί σε αντάμειψε πάμπολλες φορές. Ήταν η ευχάριστη νότα της ημέρας σου δίχως άλλο. μιας και σου έδινε δύναμη κι όρεξη να αντέξεις τον εγκλεισμό, ανανεώνοντας το ραντεβού σου την επόμενη για μια ηλιόλουστη βόλτα.

Αυξήθηκαν κάπως οι καταθέσεις σου

Αν εργαζόσουν το διάστημα του λοκντάουν είναι σίγουρο πως θα είδες τα χρήματά σου στην τράπεζα να αυξάνονται. Λογικό κι αναμενόμενο καθώς η εστίαση ήταν κλειστή για 8 με 9 μήνες, ενώ τα ταξίδια απαγορεύονταν εκτός αν συνέτρεχε σοβαρός λόγος. Εφόσον τα έξοδα σου περιορίστηκαν το υπόλοιπο του τραπεζικού σου λογαριασμού δεν είναι πλέον απογοητευτικό κι αποτελεί μια καλή μαγιά για το μέλλον.

Έπεσε η ντάνα με τα αδιάβαστα βιβλία

Ξαφνικά βρέθηκες με περισσότερο ελεύθερο χρόνο από όσο είχες, με αποτέλεσμα να το ρίξεις στο διάβασμα. Ειδικά αν ανήκεις στους βιβλιόφιλους θα παρατήρησες ότι η στοίβα των αδιάβαστων βιβλίων μειώθηκε κατά πολύ, αφού μπόρεσες να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στο αγαπημένο σου χόμπι. Αντίστοιχα είδες ταινίες και σειρές που είχες βάλει στη watchlist και ποτέ δεν προλάβαινες να δεις, ενώ ψάχτηκες ακόμη περισσότερο προκειμένου να διευρύνεις τους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς σου ορίζοντες.

Ξύπνησε μέσα σου ο σεφ

Αν κάνεις μια γρήγορη δημοσκόπηση στον περίγυρό σου θα δεις ότι αυξήθηκε εντυπωσιακά το ποσοστό των ανθρώπων που έμαθαν ότι ο κατεψυγμένος αρακάς δεν θέλει ξεπάγωμα πριν το μαγείρεμα. Βλέπεις, χάρη στο λοκντάουν μπήκαμε στην κουζίνα όχι για να κατασπαράξουμε μόνο ό,τι υπάρχει έτοιμο, αλλά και για να δημιουργήσουμε. Οι συνταγές που έμαθες στο λοκντάουν είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσιες σε σχέση με εκείνες της προηγούμενης χρονιάς.

 Ο Μπομπ ο Μάστορας τώρα δικαιώθηκε

Αν δεν προσέξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει λέει ο θυμόσοφος λαός μας και τις περισσότερες φορές έχει δίκιο. Την περίοδο του λοκντάουν βρήκαμε τον απαιτούμενο χρόνο προκειμένου να μαστορέψουμε και να διορθώσουμε όλα τα προβλήματα και τις ατέλειες που είχε κι αναβάλαμε για καιρό. Έτσι λοιπόν, σφυριά, σιλικόνες, χρώματα και κατσαβίδια πήρανε φωτιά για να δώσουν μια καλύτερη εικόνα στο σπίτι μας.

Λιγότερη κίνηση στους δρόμους

Όσοι δούλευαν εκτός σπιτιού είναι σίγουρο πως είδαν τον χρόνο στην καθημερινή τους διαδρομή να μειώνεται κατά πολύ, ενώ αποχαιρέτισαν το μποτιλιάρισμα που τους ταλαιπωρούσε. Όταν επανέλθουν οι μετακινήσεις μας σε φυσιολογικό βαθμό είναι δεδομένο πως θα μας λείψει λίγο η άνεση στους δρόμους.

Γιόγκι δεύρο έξω

Αν κάτι μάθαμε όλη αυτή την περίοδο είναι τρόποι να ηρεμεί ο νους και το σώμα μας. Για αυτό τον λόγο δώσαμε ξανά ή για πρώτη φορά μια ευκαιρία στη γιόγκα, το pilates, αλλά και τη χαλαρωτική γυμναστική προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε όσα βιώνουμε. Χωρίς να έχουμε το συνεχές άγχος να προλάβουμε όλες τις υποχρεώσεις φερθήκαμε στο σώμα μας όπως του αξίζει και σε αυτό- ας μην κρυβόμαστε- έπαιξε τον ρόλο του και το λοκντάουν.

Σαν την οικογένεια δεν έχει

Όταν ακούς τη φράση «ευτυχισμένη οικογένεια», ασυναίσθητα στο μυαλό σου έρχεται μια κλισέ τηλεοπτική διαφήμιση με υπέρλαμπρους πρωταγωνιστές που φοράνε τα καλά τους και κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Τώρα στο λοκντάουν καταλάβαμε ότι ευτυχισμένη οικογένεια είναι εκείνη που στέκεται δίπλα στον άλλο σε μια από τις δυσκολότερες και πιο αγχώδεις στιγμές της ανθρωπότητας, απλώνοντας μόνιμα ένα πέπλο ασφάλειας πάνω από το κεφάλι σου. Κι είναι καλό που η πανδημική κρίση μάς υπενθύμισε την αξία της.

Ήρθαμε πιο κοντά με τους απομακρυσμένους φίλους μας

Για διάφορους λόγους απομακρύνεσαι από φίλους καλούς κι αγαπημένους κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Μεγαλύτερος εχθρός όλων η απόσταση. Αυτή την περίοδο που οι ζωές μας μπήκαν σε ένα προστατευτικό γυαλί υψώνοντας απόσταση ακόμη και με αυτούς που μένεις απέναντι, ήρθες λίγο πιο κοντά με όσους βρίσκονταν πιο μακριά. Η τεχνολογία μας έδωσε τις λύσεις, το λοκντάουν μάς έδωσε τον χρόνο κι είχαμε περισσότερη και πιο ποιοτική επικοινωνία μαζί τους.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v